BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü hakimi kurtarmak için bunu yaptılar!

Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması (MICT), FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan UCM yargıcı Aydın Sefa Akay'ı serbest bırakmamasını BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacak.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan FETÖ'cü hakimler arasında Türkiye adına Uluslararası Ceza Mahkemeleri'nde (UCM) görevli hakim Aydın Sefa Akay da vardı.

UCM, FETÖ'cü hakimin tutuklanmasının işleri aksattığını iddia ederek Türkiye'ye "derhal serbest bırakın" talimatı vermiş, Türkiye ise yetkinin bağımsız mahkemelerde olduğunu açıklamıştı.

Ancak FETÖ'cü hakimi kurtarmak isteyen UCM'den yeni bir hamle geldi.

BM GÜVENLİK KONSEYİNE ŞİKAYET ETTİLER

BM'nin Yugoslavya ve Ruanda'da yaşanan savaş suçları ve soykırımlarla ilgili davalarından kalan temyiz ve diğer yasal işlemlerle ilgilenen Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması'ndan yargıç Theodor Meron yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin UCM yargıcı Aydın Sefa Akay'ı serbest bırakması konusundaki yükümlülüklerine uymakta başarısız olduğunu belirterek " Bu konu BMGK'ya rapor edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Ancak BMGK'nın konu hakkında nasıl bir yaptırım uygulayabileceği bilinmiyor.

"14 ŞUBAT'A KADAR BIRAKIN" KÜSTAHLIĞI

Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması ocakta diplomatik dokunulmazlığa sahip olan yargıç Aydin Sefa Akay'ı serbest bırakması ve hakkındaki davaları düşürmesi için Türkiye'ye 14 Şubat'a kadar süre tanımıştı.