BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Peşmergeli komutandan Sincan uyarısı

Mesut Barzani'ye bağlı Roj Peşmergeleri Komutanı Şervar Derki, Rojova'ya gidişlerinin Suriye ve İran tarafından engellendiğini söylerken, PKK ve PYD'nin de engel olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin lideri Mesud Barzani'ye bağlı Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri'nin komutanı, Sincar için uyardı. Bölgenin her an patlamaya hazır olduğu belirtilirken, Peşmerge Komutanı Şervan Derki, Rojova'ya geçişlerini PKK ve PYD'nin engellediğini ileri sürdü.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre; Roj Peşmerge Birliği Komutanı Şervan Derki, peşmergenin Suriye'nin kuzeyine gitmesini ABD’nin istediğini belirtti. Peşmerge komutanı, İran ve Suriye rejiminin bunu istemediğini, PKK'nın da engel oluşturduğunu kaydetti. Buna rağmen Roj Peşmergesi'nin 3 bininin Rojova sınırındaki 8 kilometrelik alan boyunca konuşlanmış olduğunu belirterek,  “Planımız, önümüzdeki süreçte peşmergemizin sayısını 10 bine çıkarmak. Hali hazırda yeni katılan peşmergelerin eğitim devresi sürüyor. ABD resmi bir şekilde bizden hazırlanıp Rojava’ya geçmemizi istedi ancak PKK ve YPG karşı çıktı” şeklinde konuştu.

"HER AN PATLAMA İHTİMALİ VAR"

Sincar'a bağlı Sinun'da yaşayan bir bölge sakini ise, "Şengal (Sincar) ve çevresi patlamaya hazır bomba gibi. Her an patlama ihtimali bulunuyor" dedi.

500 PEŞMERGE KONUŞLANDIRILMIŞTI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin geçen hafta, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına karşı harekete geçirildikleri belirtilmişti. AA'nın haberine göre, Roj Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık" ifadelerini kullanmıştı.