BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeraltında kaçak şehir

AK Parti Milletvekili Kiler, yapı ruhsatı olmadan İstanbul'un ortasına alışveriş merkezi dikiyor.

Abone ol

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in ortağı olduğu Kiler Grubu'na bağlı Biskon AŞ'nin Levent Büyükdere Caddesi üzerinde yaptırdığı dev alışveriş merkezinin yapı ruhsatı olmadığı ortaya çıktı. Yeraltındaki 10 katı tamamlanan bina için belediyenin sadece "tahkimat ruhsatı" alındığı belirlendi.

Kâğıthane'ye bağlı Emniyetevler Mahallesi girişindeki 11 bin metrekarelik dev arsa, 4. Levent Metrosu'na çok yakın. Ayrıca tartışmalı Dubai kulelerinin yapımı için öngörülen arsanın da hemen yanında.

İki göçük oldu

Biskon AŞ de, arsayı yaklaşık 10 ay önce Tatlıcı'dan kat karşılığı satın aldı. Ardından alışveriş ve lüks konutlardan oluşan gökdelen yapmak için çalışmalara başlayan şirket, yapı ruhsatı için Kâğıthane Belediyesi'ne başvurdu. Şirketin projesi henüz Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadı. Bu arada çökme riski nedeniyle Kâğıthane Belediyesi, şirkete zeminde tedbir için tahkimat ruhsatı verdi. Bu ruhsatla temel atmak ve kat çıkmak yasak olmasına rağmen, firma inşaat çalışmalarına başladı. Önce arazinin çevresi demir perdelerle çevrildi, ardından kısa sürede zemin altında alışveriş merkezinin 10 katı bitirildi.

'İnşaat değil güçlendirme'

Vahit Kiler, yaklaşık 10 ay önce Tatlıcı'dan aldıkları arsa üzerinde inşaat değil, sadece güçlendirme çalışması yaptıklarını iddia etti. Kiler, "Ruhsat çıkacak, sonra inşaata başlanacak. Şu an da inşaat yok" dedi. Şirketin ortağı ve Vahit Kiler'in kardeşi Nahit Kiler de, yapı ruhsatına ilişkin soru üzerine "Ruhsatımız var mı diyelim? Evrakımızı hazırlıyoruz. Dediğimiz zaman olmuyor. Bürokrasiyi biliyorsunuz. Ama artık sonuna geldi. Kaçak kat çıkmadık. Göçüğü korumak için bazı yerlerde bir ya da iki kat imalat yapmış olabiliriz. Belediye de ne yaptığımızı biliyor" açıklamasını yaptı.

Haber: Şükran Pakkan
(Milliyet)