BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Altın Portakal Film Festivaline yıldızlı açılış

Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Abone ol

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı, Türk ve dünya sinemasının ünlü sanatçılarının katıldığı törenle yapıldı.

Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal Film Festivali'nde toplam 535 bin YTL'lik para ödülü dağıtılacağını hatırlatırken, festivalin Türk sinemasına katkısının süreceğini söyledi.

AVRASYA FİLM MARKETİ BULUŞMASI

TÜRSAK ile festivalin Başkanı Engin Yiğitgil de, Altın Portakal'ın, Türk sinemasının sesini dünyaya duyurmak için uluslararası hale getirildiğini ifade ederek, bu yıl ilk kez düzenlenecek Avrasya Film Marketi ile dünya sinema endüstrisinin Antalya'da buluşmasının sağlanacağını dile getirdi.

Törene, Türk sineması sanatçılarının yanı sıra festivalin onur konukları ''Şeytanın Avukatı'' ve ''Ray'' filmlerinin unutulmaz yönetmeni Taylor Hackford ile Venedik Film Festivali'nde ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülüne layık görülen aktrist Helen Mirren ve ünlü aktrist Faye Dunaway de katıldı. -''YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ''- Törende, 1970'li yıllarda Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmayla sinemaya adım atan, yıllar içinde sinemanın değişen yüzünün simgelerinden biri olan Aytaç Arman ile sinemayı sinemada öğrenip ustalaşan aynı zamanda Sinema Oyuncuları Derneği Başkanlığını da yürüten Yusuf Sezgin'e, ''Yaşam Boyu Onur Ödülü'' verildi.

ÖDÜLLER MUTLU ETTİ

Ödülünü Antalya Valisi Alaadin Yüksel'in elinden alan Aytaç Arman, 35 yıllık sinema yaşamında, bu ödül ile çok büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. Arman, ''Şu an objektifin karşısında oynayabilmek, bu ödülle yaşadığım mutluluk ve gururdan sonra çok daha kolay geliyor'' diye konuştu. Yusuf Sezgin de, ödülünü aldıktan sonra, ''Bu onurlu ve görkemli ödülü almak, 43 yıllık sanat yaşamımdan sonra çok büyük bir gurur. Çok mutluyum'' dedi. Aktör ve yönetmen Kartal Tibet'e de, ''Yıldırım Önal Anı Ödülü'' verildi.