BIST 10.285
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.398,60
HABER /  DÜNYA

Soyer destek arayışında

KKTC'de hükümeti kurma görevi alan CTP lideri Soyer çalışmalarını sürdürüyor

Abone ol

KKTC'de hükümeti kurma görevi alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in başkanlığındaki CTP heyeti, hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün kurulan Özgürlük ve Reform Partisi'ni (Özgür Parti) ziyaret ederek, Genel Başkan Turgay Avcı ve diğer parti yetkilileriyle görüştü.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti'nin (DP) yapmaya çalıştığının "linç hareketi" olduğunu ifade eden Soyer, hangi görüşte olursa olsun insanların linç edilmesine "demokratım, hukuka bağlıyım" diyen kimsenin fırsat vermemesi gerektiğini kaydetti.

Gelişmelerin, Türk hükümetinin "ahlaksız teklifleri" olarak nitelenip müdahale diye tanımlandığını belirten Soyer, "bunu söyleyenlerin, bugün basına da yansıyan CHP ve DSP'nin açıklamalarını, Türkiye'deki diğer bazı partilerin açıklamalarını göz ardı ettiğini, asıl müdahalenin bu açıklamalar olduğunu" söyledi.

Özgür Parti Genel Başkanı Turgay Avcı da şahsı ve partilerinden istifa eden diğer arkadaşlarına yönelik ithamlara bugüne dek medya yoluyla yanıt vermediklerini belirterek, yıllarca hizmet verdikleri Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti'deki (DP) arkadaşlarından gelen asılsız suçlamalara üzüldüklerini ifade ederek, siyasetin bu kadar kirletilmemesi gerektiğini söyledi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün dün akşam katıldığı bir televizyon programında "Ankara'da çok sıkı pazarlık yaptıkları ve banka hesaplarına yatırıldığı" yönünde açıklamalar yaptığını ifade eden Avcı, "Eğer elinde bu belgeler varsa bunları verir. O zaman ben ve arkadaşlarımız gereğini yapar, siyasetten çekiliriz" dedi

Özgür Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gökmen ise haklarında doğru olmayan şeyler söyleyenlerle hukuksal mücadeleye girişeceklerini belirterek, "Şerefimiz, haysiyetimiz var. Bu ülkeyi sadece Denktaşlar, Eroğlular idare etmeyecek. Yeni jenerasyon var, yeni düşünceler var" diye konuştu.

Bu arada, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti (DP), iç siyasi gelişmelere tepki olarak, 18 Eylül Pazartesi günü toplanacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısını boykot etme kararı aldı.