BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  POLİTİKA

Şahinden bölücülere sert çıkış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hainlerin tuzağına düşülmeyeceğini söyledi

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''İç çatışma çıkarmak isteyen kişilerin tuzağına, hatta hainlerin tuzağına da düşmeyeceğiz. Türkiye'de toplumsal gerginlik çıkarmak isteyerek, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz'' dedi.

Bakan Şahin, partisinin Ümraniye'deki Haldun Alagaş Spor Salonu'nda ''AK Parti İstanbul'a Hesap Veriyor. Buluşalım, Konuşalım'' başlığıyla düzenlediği eğitim, kültür ve gençlik konulu toplantıya katıldı.

Şahin, hükümet olarak sadece ülkenin sorunlarıyla meşgul olduklarını, kavga ve kısır çekişmeler için göreve gelmediklerini ifade etti.
Ülkenin sorunlarıyla kavga edeceklerini, başka hiç kimseyle kavga etme lüksleri bulunmadığını belirten Bakan Şahin, şöyle dedi:
''O bakımdan iç çatışma çıkarmak isteyen kişilerin tuzağına, hatta hainlerin tuzağına da düşmeyeceğiz. Türkiye'de toplumsal gerginlik çıkarmak isteyerek, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Biz de gelmeyeceğiz, siz halkımız da gelmeyeceksiniz. Çünkü Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var, istikrar içinde büyümeye ihtiyacı var. Biz laf değil, iş üretmeye geldik. Hedef size layık olabilmek. Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyabilmek.'' Türkiye'nin, 4 yıllık AK Parti iktidarında sürekli büyüdüğünü ve büyümeye devam ettiğini anlatan Mehmet Ali Şahin, şunları kaydetti:
''Biz geldiğimizde işsizlik oranı 10.7 idi. İşsizlik oranı şu anda 8.8'dir. Bunu mutlaka yüzde 5'in altına indirmek zorundayız. Bunun için yerli yabancı sermaye demeden Türkiye'de yatırımları teşvik edeceğiz, gençlere iş olanağı yaratacağız. Türkiye'de yıllar sonra yakalanan bu siyasi istikrar ve buna bağlı olarak yakalanan ekonomik istikrar devam etmeli ki Türkiye güvenilir, önü açık, istikbal vaat eden yatırım yapılabilecek bir ülke olmaya devam etsin.''

ÜLKENİN SPORLA TANITIMI
Bakanlığının ve bakanlığına bağlı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün çeşitli illerdeki faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Bakan Şahin, devlet olarak asıl hedeflerinin, gençleri kabiliyetleri ölçüsünde bir spor branşına yönelterek milli olmalarını ve ardından ülkeyi temsil ederek ülkenin tanıtımına katkı yapmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün, en önemli hedeflerinden birisinin, spor yoluyla ülkenin tanıtımı olduğunu vurgulayan Şahin, Türkiye'de sporun daha da gelişmesi için okul sporları federasyonu kurduklarını ve okulları birer spor kulübü haline getirmek istediklerini anlattı.

EĞİTİM
4 yıl içinde İstanbul'da 464 okul yaptırıldığını ve belli ilçelerde bir derslikte eğitim gören öğrenci sayısının 30-35 civarına düşürüldüğünü anlatan Bakan Şahin, ''Ancak hala birçok okulda çift tedrisat yapılıyor. Yeni okullar yapılması gerekir'' dedi.

Göreve geldiklerinde okullarda 132 bin bilgisayar varken, kendi dönemlerinde okullara gönderilen bilgisayar sayısının 588 bin olduğunu anlatan bakan Şahin, ''Bu bizim eğitime verdiğimiz önemi gösteriyor. Teknoloji çağında bunu yapmak zorundayız. Şu anda okullarımızdaki çocuklarımız yüzde 80-90 oranında internet kullanma olanağına sahip'' diye konuştu.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere yardım yaptıklarını hatırlatan Şahin, 1 milyon 600 bin öğrenciye bu şekilde yardımda bulunduklarını bildirdi.
Engelli çocukların okullara ücretsiz taşındığını kaydeden Bakan Şahin, yeni eğitim öğretim yılında 27 bin engelli öğrenciyi okullarına taşıyacaklarını anlattı.
Dar gelirli ailelerin lise mezunu çocukları için ''Bilişim Çırakları'' adında bir proje başlattıklarını ifade eden Bakan Şahin, ''Bu gençleri bir meslek sahibi yapmak için eğitiyoruz. Kurs parası almıyoruz, üstelik yol masraflarını ve cep harçlığını da biz veriyoruz. Bu bizim gençlere çocuklara farklı bir bakışımızdır'' diye konuştu.

Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığın, daha çok çalışarak yakalanacağını vurgulayan Bakan Şahin, şöyle dedi:
''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığı nasıl yakalayacağız, hatta onu nasıl geçeceğiz? Önümüzdeki ülkelerden daha fazla çalışarak, onlardan daha çok gayret ederek, bilim ve teknolojiye onlardan daha fazla önem vererek bunu yapacağız. Hükümet olarak bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi budur.''

BAKANA DOPİNG SORUSU
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Şahin, sporcuların doping konusunda bilinçlendirilmesi ve bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili soru üzerine, bu konuda son derece hassas davrandıklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Türkiye'den bir takımımız uluslararası müsabakaya giderken mutlaka kontrollerini yaptırıyoruz. Raporlar önüme gelmeden sporcunun müsabakaya gitmesini onaylamıyorum. Bugün dünya şampiyonası için Çin'e giden Güreş Milli Takımının hepsinin raporlarını gördüm ve gitmelerine izin verdim. Bu konuda ciddi bir çalışma içindeyiz.'' Dünyadaki 32 doping kontrol merkezinden bir tanesinin Ankara Hacettepe Üniversitesi bünyesinde yer aldığını hatırlatan Bakan Şahin, bu konuda sporculara daha iyi eğitim vermek için bir kurumsal yapı oluşturduklarını söyledi.

Şahin, Japonya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6. olan (A) Milli Basketbol Takımının başarısı ve 2010 yılında Türkiye'de yapılacak şampiyonayla ilgili olarak da, şöyle konuştu:

''Milletimizin gururu oldular. Basketbol denilince dünyada ilk akla gelen ülkelerden birisi Türkiye'dir. 2010 Şampiyonası ülkemizde yapılacak. Şimdiden İbrahim Kutluay kardeşimizin şahsında milli takımımıza başarılar diliyorum, inşallah final oynayıp şampiyon olacaklar.''

KUTLUAY'IN KONUŞMASI
(A) Milli Basketbol Takımı Kaptanı İbrahim Kutluay da gençliğin eğitimin yanında spora yöneltilmesinin, ülkeye büyük katkıları olacağını ifade etti.
Kutluay, Dünya Şampiyonası'nda elde ettikleri dereceyle ilgili olarak şöyle dedi:
''Japonya'da gençlerin ağırlıkta olduğu yeni bir kadro ile sahadaydık. Elde ettiğimiz sonuç tüm Türkiye'yi sevince boğdu. Takım ruhunu en doğru şekilde sahaya yansıttığımıza inanıyorum. Elde ettiğimiz bu tarihi başarı paylaşmanın, yardımlaşmanın ve inancın zaferidir.''