BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yalçın Topçu'dan bakana istifa çağrısı

BBP lideri Yalçın Topçu, İzmir'de partililerle buluştu, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili helikopter kazasına, kaza diyen bakanı istifaya davet etti.

Abone ol
BBP lideri Yalçın Topçu, İzmir'de partililerle buluştu, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili helikopter kazasına, kaza diyen bakanı istifaya davet etti. Hükümetin, terörü bitiremediğini PKK'nın liseli gençlere musallat olduğunu iddia eden Topçu, ekonominin kötüleştiğini, vatandaşın fakirleştiğini söyledi.

BBP, İzmir’de Genel Başkan Yalçın Topçu’nun katılımıyla seçim startını verdi. ’Her evden bir oy’ sloganıyla İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantı Kuran-ı Kerim okumada Türkiye birincisi olan hafız Ahmet Yüksel’in Kuran’dan bir bölüm okumasıyla başladı.
Yalçın Topçu, partili gençlerin ’Muhsin başkanın askerleriyiz’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ tezahüratlarıyla kürsüye çıktı.
Topçu, iki yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nın ölümüyle ilgili olarak 16 Şubat’ta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Topçu, şunları söyledi:

"Kabinenin bir bakanı, Yazıcıoğlu’nun ölümü için ’Kaza’ dedi. Bizim araştırmamızı da ’Kaza içinde kaza çıkarma’ olarak nitelendirdi. Sayın Bakan siz bu olaya ’Kaza’ diyorsunuz. Bu söylediğinde samimi isen hemen istifa et. Gerçi siyasi ahlak gereği Türk siyasetinde istifa asaleti yok. Olsaydı hızlı tren kazasından sonra bu işe ’Kaza’ diyenler çoktan istifa ederdi. ’Kaza içinden kaza çıkarmayın’ diyen bakan koltuğuna oturmaya devam etti. Çünkü onlara göre durmak yok yola devam edilecek. Ama biz hukukla gereğini yapacağız.

’MUKAVVADAN PROFESÖR’

BBP Genel Başkanı Topçu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un orduya yönelik "Kağıttan kaplan" sözlerini de eleştirerek, "Anamuhalefet partisinin güya anayasa profesörü olan genel başkan yardımcısı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ‘Kağıttan kaplan’ dedi. Bu arkadaşların darbe özlemini bilmeyen yok. Bu profesöre takılan bir isim var. Buna ’Mukavvadan profesör’ diyorlar. Siyasi ortamı geriyor safları netleştiriyor ve buradan nemalanıyor. Bu iki parti, okulları, camileri, kışlaları kaşıyor ve bunun üzerinden siyaset yapıyor. Buradan oy devşirmeye çalışıyor. Siz bu milletin başına bela mısınız? Çekin şu ellerinizi okullarımızdan, camimizden, kışlamızdan, işinize bakın. Bu oyunu her seçim dönemi oynuyorsunuz. Milletimiz bu seçimde kendi iradesine sahip çıkacak" dedi.

"EKONOMİ İYİYSE İNSANLAR NEDEN BÖBREĞİNİ SATIYOR"

Topçu, ekonominin iyi olduğu yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Türkiye iyi yönetilmiyor. Bugünkü mesele değil bu. Atatürk’ten bu yana baktığımızda ülkenin iyi yönetildiğini söyleyemeyiz. İktidar 8.5 yıldır tek başına iktidar ama ne yazık ki açlığa işsizliğe çözüm bulamadı. Varoşlardan geldiğini söyleyen Başbakan’ın varoşların hayatta kalmak için verdiği mücadeleden haberi var mı? Böbreğini satanları gazeteden okuyoruz. Bu nasıl iyi bir ekonomi ki insanlar böbreğini satılığa çıkarıyor. Siz kimi kandırıyorsunuz. Bu ekonomi bu kadar iyiyse engelli, emekli neden nasiplenmiyor? Adında adalet var ama millete reva gördüğü adalet bu" diye konuştu.

"KANDİL SÖNDÜ MÜ İMRALI SUSTU MU?"

Topçu, Türkiye’de 9 milyon 200 bin emeklinin adeta alçak süründüğünü ileri sürerek, iktidara "Elitlere söve söve iktidara geldiniz ve bu ülkenin yeni eliti oldunuz" dedi. Topçu, "Kandil söndü mü? İmralı sustu mu? PKK liseli gençlere musallat olmuş. Terör bitti mi terör? 26 yıldır terörü bitiremediniz. En büyük kurtarıcısı İsrail. Sıkıştı mı ona gürlüyor ama yağma yok sadece gürlüyor. İsrail, senden özür dilemiyor sana tazminat vermiyor. Neden İsrail ile ilişkilerini kesmiyorsun? Bu gürlemelerinin rahmetini bu millet ne zaman görecek? Bunlar sadece gürlerler yağmaları mümkün değil" diye konuştu.