BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL

Yiğit Bulut'un şantajı tuttu mu?

"Yiğit Bulut isimli şahsın, hayali varsayımlarla, Posta Gazetesi'nde çıkan o menfur yazıyı gündemde tutma hezeyanlarındaki gerçek niyetinin ne olabileceğini anl

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Yiğit Bulut'un "şantaj yazısı"  MNG grubu başkanı Mehmet Nazif Günal'ı hizaya getirdi.

Günal'ın avukatı "evlere şenlik" bir açıklama yaparak Posta yazarı Candaş Tolga Işık'ın TV8'deki bütün görevlerine 30 Ocak 2011 tarihinde son verildiğini duyurdu.

Oysa Yiğit Bulut, Mehmet Nazif Günal'a köşesinden üç kez çağrı yapmıştı. Son çağrısında ise alenen "şantaj" yaparak Ankara'da yanan MNG binası ile ilgili elinde belgeler olduğunu ileri sürmüştü.

İLK İKİ YAZIYI GÖRMEZDEN GELDİLER

Bulut'un ilk iki yazısını görmezden gelen ancak son "şantaj" yazısı ile Candaş Tolga Işık'ın işine son veren Mehmet Nazif Günal'ın en üst düzeydeki temsilileri ise daha önce Candaş Tolga Işık'a sahip çıkmışlardı.

TV8'in icra kurulu Başkanı Haluk Şahin, farklıhaber8.com'daki köşesinde ve TV8'de yayınlanan 8. gün programında Candaş Tolga Işık'a sahip çıkmış, kelle isteyen Yiğit Bulut'a prim vermemişti.

MNG Grubu Genel Müdürü Abiş Hopikoğlu ise şantaja boyun eğmeyeceklerini tüm yakın dostları ile paylaşmıştığı gibi, yaptığı toplantılarda Candaş Tolga Işık'ın kellesini kimseye vermeyeceklerini söylüyordu.

GEÇEN HAFTA MAKAMINDA MİSAFİRLERİNİ AĞRILAMIŞTI

Daha da ötesi 30 Ocak 2011 tarihinde tüm görevlerinden uzaklaştırıldığı söylenen Candaş Tolga Işık, daha geçen hafta TV8 binasında, makam odasında misafirlerini ağırlıyordu.

Tüm bunları yan yana koyduğumuzda Yiğit Bulut'un gazetecilik ilkelerini ayaklar altına alan o yazısına Mehmet Nazif Günal'ın da boyun eğdiğini görebiliyoruz. MNG Holding'in avukatı açıklamasında Yiğit Bulut'a dava açma tehdidinde bulundu, ancak açıklamayı okuyunca şantaja boyun eğildiğini ilkokul çağındaki çocuklar bile anlabiliyor.

İŞTE O AÇIKLAMA

İşte MNG Holding A.Ş. adına konuşan Avukat Ayhan YILMAZ'ın açıklamasında denilenler:

"Candaş Tolga Işık, 27.01.2011 tarihli Posta Gazetesi'ndeki menfur yazısında; tasvibi asla mümkün olmayan ifadeler kullanmıştır. Bunun üzerine TV 8 Yönetim Kurulu acil bir toplantı yapmış ve adı geçenin TV 8 bünyesinde sürdürdüğü tüm görevlere son vermiştir. Bu karar; TV 8'in 12 yıldır tavizsiz bir şekilde uyguladığı adil, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışının da doğal bir sonucudur.

Aslında TV 8'i de bünyesinde bulunduran MNG Grubu; 17 yıl (1985-2002) süresince, Doğu illerimizin en önemlilerinden Diyarbakır'ın baraj, su boru hattı ve su arıtma tesisini inşa ederek; Diyarbakır'ın içme ve kullanma suyu gibi hayati bir hizmetini verme onuruna erişmiştir. Bu yıllar süresince Doğu İnsanının yüksek nitelikli aile bağlarına da bizzat şahitlik etmiştir. Bu nedenle MNG Grubu'na ait TV 8; Yiğit Bulut isimli şahsın konuyla ilgili ilk yazısından önce, 30.01.2011 tarihinde, kesin bir kararlılıkla adı geçenin tüm görevlerine son vermiştir.

Hal böyle iken; Yiğit Bulut isimli şahsın, hayali varsayımlarla, Posta Gazetesi'nde çıkan o menfur yazıyı gündemde tutma hezeyanlarındaki gerçek niyetinin ne olabileceğini anlayamadık, konuyu Kamuoyunun yüce takdirlerine arz ediyoruz.

Bu şahıs, 11.02.2011 tarihli yazısında açıkça "basın yoluyla tehdit ve şantaj" fiilini işlemiştir. Adı geçenin, TV 8'in bağlı olduğu MNG Grubu'na yönelik ifadeleri nedeniyle, ilk iş gününde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak ve Hukuk Mahkemelerinde maddi-manevi tazminat talepli dava açılacaktır."