BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.393,74
HABER /  GÜNCEL

Haberal'a kurşun geçirmez camlı oda

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'a kurşun geçirmez oda tahsis edildi.

Abone ol
Ergenekon” davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin olarak gözaltında bulunan 4 kişi serbest bırakıldı.
İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tedavi gördüğü hastanede görev yapan bir hemşire, bir uzman çavuş ile iki refakatçi savcılıkta ifade verdi. Bu 4 kişi, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.
ODADAKİ BİLGİSAYAR SORULDU

Şüphelilere sorguda 19 Ocak günü yapılan polis baskınında hastane odasında bulunan internet bağlantılı dizüstü bilgisayarla ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Baskın gecesi nöbetçi olan şüphelilere "Ergenekon örgütüne yardım ve yataklık" suçlaması yöneltildi.
Mehmet Haberal ile ilgili 16 Ekim 2009’da İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı’nda 5 kişilik heyet tarafından, taburcu edilebileceği yönünde rapor hazırlandığı, ancak bu raporun işleme konmayıp bir yıl boyunca mahkemeden saklandığı öne sürülmüştü. İkinci Ergenekon davasına bakan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine, savcılıkta soruşturma açılmıştı. İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü’nün Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız ile Prof. Dr. Cengiz Çeliker raporu gizledikleri gerekçesiyle tutuklanırken, Haberal’ın odasında da polis araması yapılmıştı. Adli Tıp uzmanları tarafından muayene edilen Haberal, cuma günü 22 aydır tedavi gördüğü İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü’nden Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

HABERAL'A KURŞUN GEÇİRMEZ CAMLI ODA 
Hayati fonksiyonlarının 24 saat monitörize edildiği ve kendisine refakat eden bir hemşirenin yanı sıra ilgili kardiyoloji uzmanlarının da gerekli viziteleri gerçekleştirdiği Prof. Dr. Haberal, 2 yataklı ancak içerisinde sadece kendisinin kaldığı, müstakil bir banyosu da olan gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı kurşungeçirmez camları bulunan korunaklı bir hasta odasına alınmıştır. Hastaya hastanemizde güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti verilmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yatışından itibaren tüm yaşamsal fonksiyonlarının normal olarak devam ettiği, hastaneye kabul edildiği ilk günden itibaren sağlık durumu kardiyoloji klinik şefi tarafından değerlendirilerek uygun periyotlarla avukatları ile görüştürüldüğü ifade edildi.