BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.396,86
HABER /  GÜNCEL

Başka kan dökülmeden sona erdi

3 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı kavgayla başlayan kan davası barışla sonlandı

Abone ol

Batman'da Güner ile Gezer ailelelerinin arasındaki 2 yıl önce başlayan kan davası barışla bitti.

Batman'ın Seyidler Mahallesi'nde 2 yıl önce çocukların top oynarken tartışmasıyla başlayan daha sonra büyüklerin de karıştığı ve 3 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı kavgayla başlayan kan davası, başka kan dökülmeden barışla sonuçlandı.

Göçer olarak yaşayan ve hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan Güner ve Gezer aileleri arasında 2 yıl önce başlayan, 3 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasına neden olan husumet, Batmanlı işadamı Reşat Nasıroğlu'nun araya germesiyle barışla sonuçlandı. İki yıl önce çıkan kavgada Hanifi Gezici, Kerem ve Refik Güner hayatını kaybederken her iki taraftan 12 kişi yaralanmıştı.

Nasıroğlu Aşireti lideri ve işadamı Reşat Nasıroğlu'nun girişimleri sonucu iki aile fertleri, Kayabağ Köyü'nde bugün toplandı. Aile fertleri imamların okuduğu dua eşliğinde Kur-an'ı Kerim'in altından geçerek, barıştı. Her iki taraftan yaklaşık 150 kişinin katıldığı barış törenini yöneten imamlar, barışın bir daha bozulmaması adına Kur-an'ı Kerim okuyarak, dua etti.

Kavgada bir oğlunu kaybeden Medeni Gezici, kan davası gütmenin kimseye yarar sağlamayacağını belirterek, "Kan davasının gütmenin sonu yok. Değerli büyüklerimizin araya girmesiyle barışın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zaten Güner ve Gezici aileleri bir birinden kız alıp vermiş. İki aile de akrabalık bağları çok güçlüdür. Bugün en mutlu günümüzdür" dedi.

Güner ailesi adına konuşan Mehmet Salih Güner ise "Allah bu barışı bozmasın. Aramızda Kur-an'ı Kerim var. Kur-an'ı Kerim'le yemin ettik. Kimsenin barışı bozacağını tahmin etmiyorum. Hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.