BIST 10.377
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.400,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Asistan doktorlar İzmir'de isyan etti

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen asistan doktorlar, yürüyüş yaptı

Abone ol

İzmir'deki hastanelerde görev yapan asistan doktorlar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Asistan doktorlar, hastanelerde açık kapatmak için birer joker gibi kullanıldıklarını söyledi.Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan asistan doktorlar, bir süre ellerindeki, "Asisistan hekimler köle değildir", "Nöbet ertesi izin hakkımızdır", "İnsanca hizmet vermek, insanca karşılık görmek, insanca yaşamak istiyoruz" yazılı dövizler taşıyarak yürüdü. Sık sık "Sağlık Bakanı, doktor düşmanı" sloganı da atan grup adına Asistan Doktor Gülengül Niflioğlu basın açıklaması yaptı.

Artık bireysel olarak değil sorunlarının giderilmesini için topluca hareket edeceklerini dile getiren Niflioğlu, "Bizler hastanelerde 7 gün 24 saat hizmet veren, polikliniklerde, acil servislerde gece gündüz sürekli karşılaştığınız, servislerde hastalarınızın her ihtiyacında aradığınız, sorunlarınızı anlatmaya çalışırken sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan, kısaca hastanede olduğunuzda sizlere hizmet veren asıl hekimleriz. Bizler personel açığını kapatmak için kullanılan birer joker olmamız nedeniyle, bazen hemşire, bazen personel, bazen de hiçbir sorumluluk almayan öğrenciler olarak karşınıza çıkarılıyoruz. Düzensiz mesai saatlerimiz ve haftalık 130 saate varan çalışma sürelerimiz içinde, insani bütün ihtiyaçlarımızdan mahrum bırakılıyoruz" dedi.

Gülengül Niflioğlu açıklamasında ayrıca, asistan doktorların önce İstanbul'da bugün de İzmir'de protesto gösterileri düzenlediğini, eylemin ankara ile süreceğini, taleplerini ve haklarını isteyen binlerce asistan hekimin harekete geçtiğini söyledi.Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.