BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yalçın Topçu terörü bu sürede bitirecek

Terör sorunu BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun gündeminde. Topçu, terör sorununun 1 yılda nasıl çözüleceğini anlattı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör sorununun çözümünü ''Bu iş bu kadar zor mu? 6 ay hazırlık 6 ay da teröristi imha safhası. Bu arada güvenliği, özgürlüğü, refahı da birlikte yürüteceksiniz" sözleriyle anlattı.

Topçu, Güzelyurtlular Derneği'nin yöneticilerini parti genel merkezinde kabul etti. Topçu, burada yaptığı konuşmada, ülkede iyi şeylerin olmadığını, terörün dağdan kente sirayet ettiğini öne sürdü.

''26 yıldır iktidarlar, 9 yıldır da bu iktidar, terörle mücadele konseptini değiştirmiyor''diyen Topçu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı şehirlerinde ''kalkışmalar'' başladığını iddia etti.

ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK DENGESİ

Topçu, şunları söyledi:

''Bu iş bu kadar zor mu? 6 ay hazırlık 6 ay da teröristi imha safhası. Bu arada güvenliği, özgürlüğü, refahı da birlikte yürüteceksiniz. İnsan merkezli anayasa yapın. Benim vatandaşım Kürt olarak mı tanımlamak istiyor kendini, tanımlasın, dilini, diyanetini konuşmak mı istiyor, konuşsun. Bireysel hak ve özgürlüklerin önü açılsın, bir şeyde hep beraber hassas olalım; o da devletimiz bir, vatanımız bir, bayrağımız bir olsun. Neden böyle olsun? Elin adamı gelince 'Arap'ın kanı kırmızı, Türkmen'in kanı mavi, Kürt'ün kanı sarı 'demiyor, giriyor mescide tek atışta imha ediyor.''

Türkiye'nin burnunun dibinde güvenliğini arama hakkı bulunması gerektiğini ifade eden Topçu, ''Stratejik ortaklarımıza kesin dille terörle mücadelede çifte standart içinde olmamalarını söylememiz lazım. Canımızı alan terör örgütünün kalemi ile silahı birleşti, şehre indi. Hala diyorlar ki 'hak ve hukuk.' Hangi hak hangi hukuk?'' diye konuştu.