BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

Danıştay üyesi gözyaşları içinde anıldı

Danıştaya yönelik saldırının 5. yılında "Danıştay'a Yapılan Saldırının Yıldönümünde yaşamını yitiren Danıştay üyesi Mustafa Özbilgin için anma töreni düzenlendi

Abone ol

Danıştaya yönelik saldırının 5. yılında "Danıştay'a Yapılan Saldırının Yıldönümü ve Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin'i Anma Günü" dolayısıyla Danıştayda tören düzenlendi. Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin, ailesi, ve diğer üyeler gözyaşlarını tutamadı.

Semra Kayır, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin, oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin ile Danıştay mensuplarından oluşan heyetle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün kabrine geldi.

Danıştay 5. Daire Başkanı Mustafa Behiç Kılıçhan, Danıştaya yönelik silahlı saldırıda bir hukukçunun bir hukuk kurumunu bastığını hatırlatarak, "Kimi cezalandıracağını sanıyordu bilinmez ya da verdiği bir karar nedeniyle 2. Dairemizi cezalandırdığını düşünüyordu ama böyle bir ilkel cezalandırmayla hukukçuların sindirilebileceğini, Danıştayın, Türk insanının korkutulacağını sanmışsa yanılmıştı" dedi.

Danıştaya yönelik saldırının 5. yılında "Danıştay'a Yapılan Saldırının Yıldönümü ve Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin'i Anma Günü" dolayısıyla Danıştayda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özbilgin'in hayatını anlatan ve fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterisini oğlu Gökhan Özbilgin ile el ele tutuşarak izleyen

Sema Özbilgin'in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Sinevizyon gösterisinin ardından konuşma yapan Danıştay 5. Daire Başkanı Kılıçhan, 2006 yılının 17 Mayıs'ının Danıştay için, Türk hukuku için, Türkiye için kara bir gün olduğunu söyledi.

Danıştay 2. Daire heyetinin müzakere yaparken silahlı bir kişinin saldırısına uğradığını hatırlatan Kılıçhan, saldırıyı gerçekleştirenin de bir hukukçu olduğunu belirtti.