BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.387,41
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Fethullah Gülen komşu oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni komşusuna çok şaşıracaksınız!

Abone ol

Yaklaşık 12 yıldır ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan Fethullah Gülen, Türkiye'deki ikametgâhı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da oturduğu Kısıklı'yı adres gösterdi. Aynı bölgede Gülen cemaatine yakın okul, yurt ve Kur'an kurslarının olduğu öğrenildi.

Fethullah Gülen, Türkiye Gençlik Birliği'nden (TGB) üç kişi hakkında 10 bin liralık tazminat davası açınca, önemli bir bilgi gün yüzüne çıktı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Gülen'in Avukatı Orhan Erdemli, dava dilekçesine müvekkili için "Büyük Çamlıca Caddesi. No: 19 Kısıklı-Üsküdar-İstanbul" adresini beyan etti. Bu adresin, Başbakan Erdoğan'ın oturduğu villalara da yakın olması dikkat çekti. Kısıklı Mahallesi Avcı Kazım Sokağı'nda bulunan villaların tapusu, oğulları Ahmet Burak ve Necmeddin Bilal Erdoğan'ın üzerine kayıtlı.

LÜKS SİTE

Gülen'in adres olarak gösterdiği yerin yakınında, Şeyh Selami Efendi Türbesi ile Kısıklı Abdullah Ağa Camisi yer alıyor. Kısıklı'da Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen kişilerin oturduğu biliniyor. Hatta yine cemaate yakın Özel Coşkun İlköğretim Okulu da burada bulunuyor. Kısıklı, bulunduğu konum itirabiyle de değerli bir arazi üzerinde kurulu. Çevresi yer yer ormanlık olan Kısıklı'da lüks havuzlu villalar dikkat çekiyor. Şile Otoyolu kullanılarak İstanbul Çevreyolu'na, oradan da Boğaziçi Köprüsü'ne ulaşılabiliyor.

19 NUMARADA SİTE VAR

Eski Kısıklı Mahallesi Muhtarı Cabir Dilaveroğlu, Erdoğan'la Gülen'in adreslerinin çok yakın olduğunu belirterek, "Büyükçamlıca Caddesi üzerinde cemaate yakın kişiler oturuyor olabilir. Orada onlara mensup Coşkun Koleji var. Onların yurtları, kuran kursları bulunuyor. Ama satın almış olabilir mi olamaz mı bilmiyorum. 19 numarada yeni yapılan bir site var diye biliyorum. 5-6 senelik bir site. O cadde üzerinde tek numaralarda şahıs yok. Sadece bir site var. Yukardan aşağıya doğru Coşkun Koleji'nin villaları başlıyor" dedi.