BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu bu defa cezaevleriyle eleştirdi!

Ordu'da partisince düzenlenen mitingde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı cezaevleri ile eleştirdi!

Abone ol

İNTERNETHABER/CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ordu da partisince hazırlanan mitingdeki konuşmasında Başbakran Recep Tayyip Erdoğan'ı, cezaevi ve mahkum sayısı ile eleştirdi.

AK Parti hükümetininin kendisinin karşısına çıkmaya korktuklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bana bu yetkiyi verin, hepsinin hesabını sorayım" dedi.

Halkın iktidarında, çiftiye üretim öncesinde %1 faizle kredi vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Onurla evinizden çıkın ve kimseye muhtaç olmayın. Faizleri yükseltmek değil, indirmek istiyorum. Buraya gelirken kamyoncular önümü kesti. Onlara da söz verdik, onların da sorunlarını halledeceğiz. Her benzin istasyonunu vergi dairesine dönüştürdüler" diye konuştu.

"CEZAEVİ YAPACAĞINA FABRİKA YAPSAYDIN"

Kılıçdaroğlu, "Bir başka gerçek" dediği eleştirisini ise şöyle sürdürdü: "2002 yılında, hapisteki tutuklu ve hükümlü sayısı 59 bin üzerinde, 2011 yılında ise 123 bin'e çıkmış. Niye insanlar hapse girer. Çoğu icradan kaçanlar, borcunu ödemeyenler. Son 9 yılda yeni yaptıkları hapishane sayısı 49. Bunların yerine fabrika yapsalardı, insanlar çalışsaydı, helal para kazansaydı, evine huzur içinde gitseydi günah mı olurdu? Bunu yapacağız, herkes mutluluk içinde olacak."

Arıcıların, taksi şoförlerinin, balıkçıların, atamayan öğretmenlerin derdi olduğunu ve hepsini bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, çözümün adresini ise "Halktan yana çözüm üreten tek parti var. Adı CHP, sizin partiniz" diye gösterdi.

"KAPIYI POLİS DEĞİL SÜTÇÜ ÇALMALI"

Bu ülkede özgürlüğün de olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sabahleyin polis kapınızı çalmamalı. O kapıyı çalan sütçü olmalı. Anneler sütünü alacak, çocuğunu huzur içinde karnını doyurup okuluna gönderecek. Bunun için huzur ve kardeşlik istiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU MEST EDEN PANKARTALAR

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda alandaki, "Tayyip sen misin? fındık versem yer misin?" "Fındık dalda kalmasın, Recep Tayyip çalmasın", "Üç çocuk yaptık aç kaldık", "Mücahitler müteahit oldu" yazılı pankartları okudu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını: "Her yerde söyledik, bu ülkede çözülmeyecek şey yok, sadece temiz siyaset gerek. Onurlu bir Türkiye için desteğinizi istiyoruz" şeklinde tamamladı.