BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan Erdoğan'ı kızdıracak iddia

MHP'li Oktay Vural kasetlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldığını iddia etti.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümeti eleştirerek, ''Geldiğimiz noktada, MHP üzerinde doğrudan doğruya Başbakan'ın bilgisi olduğu derin bir operasyon yapılmaktadır'' iddiasında bulundu.

Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.  

ÇETELERE TESLİM OLMUŞ HÜKÜMET

MHP'ye sanal oyunlar oynandığını ileri sürerek, ''İbrahim Faruk Bayındır, AKP Meclis üyeliği yapmış mıdır, Binali Yıldırım görüştü mü, Başbakan'ın danışmanının yakınında mıdır? Bu adamın kurduğu şirketin ortağı Yalçın Ayaslı, Obama'ya en fazla seçim yardımı yapan kişi midir?'' sorularını yönelten Vural, ''MHP Genel Merkezi, sahte plakalı araçlarla izleniyor, muhalefet dinleniyor, izleniyor, takip ediliyor. Çetelere teslim olmuş hükümet portföyünden başka bir şey değil. Geldiğimiz noktada, MHP üzerinde doğrudan doğruya Başbakan'ın bilgisi olduğu bir derin operasyon yapılmaktadır. Maalesef bunlara karşı söz söyleyecek ya da bunları sorgulayacak bir ortam mevcut değildir. MHP olarak kararlılıkla hedefimize ulaşacak, bu oyunları bozacağız. Kimin zafiyeti varsa neyi varsa bunlarla ilgili hatalardan arınarak milletimizi parlak geleceğe götürmeye kararlıyız'' diye konuştu.

''ÇAY VE SİMİT PARASI, ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA''

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın 2002 yılında Kastamonu mitingindeki konuşmasında, 6 kişilik ailenin günde üç öğün çay ve simit tüketmesi durumunda asgari ücretin bunu bile karşılamayacağını ve ''Bu yönetim, benim vatandaşıma bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor'' dediğini hatırlattı. Vural, ''İzmir'de çay 75 kuruş, simit 60 kuruş. Başbakan'ın hesabıyla 6 kişilik aile günde 3 öğün 30 gün boyunca simit yeyip çay içse 729 lira gerekiyor, asgari ücret ise 629 lira. Ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bu ülkenin asgari ücretlisini çay ve simitle bile doyuramaz hale getirdin. İstifa dilekçen hazır mı, hazırla. Laf ağızdan çıktı mı sonuna kadar gitmeli.''

KENE GİBİ YAPIŞTILAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bisküviyle anlattığı çocukların dramının, Başbakan Erdoğan'ın bir kulağından girip diğer kulağından çıktığını ifade eden Vural, ''Ekmek yiyemeyen insanın derdini bilmiyor. Bu ülkede 62 milyon insan yılda bir hafta bile tatil yapamıyor, 31 milyon insan yeni elbise alamıyor da Başbakan bilgisayar dağıtacakmış. Emekliler geçinmek için çöp topluyor. 'Beraber yürüdük bu yollarda' dediler, milleti yarı yolda bıraktılar, kendiler yedi yıldızlı otellerde tatile çıktılar. Robin Hüp ekonomisi uyguladılar, fakirliği vatandaşa, zenginliği de yandaşa dağıttılar. Bu kenelerden milleti kurtarmaya kararlıyız. Kene doyunca bırakır, yok, kene gibi yapıştılar, doydular, tıkınıncaya kadar yiyorlar, vatandaşı fakirleştiriyorlar ama bırakmamakta kararlılar'' diye konuştu.

PROMPTERLER KİME AİT?

Vural, yanındaki tablet bilgisayar aracılığıyla basın mensuplarına Başbakan Erdoğan'ın Antalya mitingindeki konuşmasından bir bölümü izleterek, şöyle konuştu:

''Gördüğünüz gibi önündeki prompterden, ulaştırma alanındaki yatırımlarla ilgili bilgileri okuyamadığı için mitingde uzun süre sessiz kalıyor, konuşamıyor; prompter çalışınca, Başbakan yine üfürüyor. Promterler kime ait? Bahçeli'ye, MHP'ye, vergilerimizle aldığın araçlarla dil uzatıyorsun. Başbakan, önüne konulanı ancak okuyabilir, o da okuyabilirse. Başbakan, şu kılavuzlarını değiştir, yoksa böyle adamın nutkunu tuttururlar. Cenab-ı Hakk insanı böyle imtihan eder, adamı orada dut yemiş bülbüle döndürür. MHP'ye, Bahçeli'ye dil uzatırsan, daha böyle çok şey başına gelecek.''