BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.402,76

Yalancıların ikinci baharı hiçbir zaman olmayacak!

"Ben hayatımda hiç yalan konuşmadım" diyebilen, ancak gerçekten hiç yalan söylemeyen biri var mı?

"Yalan yok!"

Çok eski bir dosttan duymuştum bu sözü.. Alıp çocuklarıma armağan etmiştim. Ne kadar başarılı olabildiysem... Baskı ile değil, dostlukla anlatınca insan, sonuca ulaşabiliyor. Gördüğüm ve anladığım kadarıyla, çocuklarım "yalan yok" sözünü kazımışlar beyinlerine.

"Ben hayatımda hiç yalan konuşmadım" diyebilen ancak gerçekten hiç yalan söylemeyen biri var mı?

Alışkanlıklarını değiştirdiyse bilemem..  Hayatında hiç yalan söylemeyen birini tanıdım ben... Yalanlardı onu sevdasından, ilk aşkından, yol arkadaşından koparan. Yalanlardı onu güvensiz kılan. Yalanlardı telefonların özgür kalmasına engel olan.. Yalanlardı onu hepten alıp götüren..

"Yalan yok"tu onun hayatında...

"Yalan"a bulaşınca...

Değişti, hırçınlaştı, farklı bir insan oldu...

                           ***

Politikacıları izliyordu ekrandan eski dost. "Yalan yok"tu ya hayatında, her söyleneni doğru biliyordu. Söz veren bir politikacıya yollamıştım onu, randevusu olmasına rağmen, belediye başkanı çalmıştı zamanını, randevusuna gelmemişti.

Ağlayarak geldi!

"Bu adam bir belediye başkanı, nasıl yalan söyler?"

Peki...

Yalanın sonu var mı?

Yok!

                          *** 

Seçimler yaklaşıyor, yerel siyasetçiler yeni yalanlara hazırlanıyor daha şimdiden. 4 yıl boyunca seçmenden köşe bucak kaçan belediye başkanları, yalanlarını sosyal medyaya taşımak için ekipler kuruyor. 

Yüzde 78, yüzde 60 yalanlarının son bulmasına az bir zaman kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin rüzgarını arkasına alan CHP'li belediye başkanları, Tayyip Erdoğan'ın karizmasıyla haketmediği koltuğa oturanlar, karneleriniz hazır... Notlarınız belli ki düşük çıkacak.. Karnelerin dağıtılmasına az bir zaman kala, yaptığınız atraksiyonlar işe pek yaramayacak gibi... 

Dedim ya...

Yalanın sonu yok!

                      ***

Kim doğru, kim yalan?

Niyetim bu yönde bir yazı yazmak...

Eli kalem tutan herkes yazıversin, yalanları doğruları bir görelim...

İstanbul'u konuşalım önce... CHP'li 12 belediye ve AK Parti'yi tüm Türkiye'de iktidara taşıyan belediyeler.. Kim ne söz verdi, kim ne yaptı? Kim halka ne kadar yakın kim ne kadar uzak?

Haydi bakalım...

Maillerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum!