BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Vergi indirimi ne kadar olacak işte miktarı

Milyonlarca vergi mükellefinin beklediği vergi indirimiyle ilgili Bakanlar Kurulu'na yetki verildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, vergisini düzenli ödeyenlere vergi indirimi yapılacağını söyledi.

Abone ol

Milyonların merakla beklediği vergi indimi açıklandı! Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, vergisini geçmiş dönemlerde eksiksiz ve vaktinde ödeyenler için yüzde 5'e kadar indirim yapılacağını açıkladı. Kurtulmuş, varlık fonuyla da kamu şirketlerinin daha etkin kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, dün bir araya gelen Bakanlar Kurulu sonrası konuştu. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen vergi indirimiyle ilgili bilgi veren Kurtulmuş, bugüne kadar vergilerini düzenli ve eksiksiz ödeyenler için yüzde 5'e varan vergi indirimi yapılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu'na yetki verildiğini söyledi. Kurtulmuş, yabancılara konut satışıyla ilgili de yeni bir takım uygulamaların görüşüldüğünü ve bu konuda çeşitli teşviklerin verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

VARLIK FONU UYGULAMASI

Varlık fonuna da değinen Kurtulmuş, uygulamadaki amacın kamu şirketlerini daha etkin bir şekilde yönetilmesinin hedeflendiğini söyledi. Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır. Bu kuruluşların etkin yönetimi sağlanacak. Duyunu Umumiye sözü yanlıştır. Varlık Fonu zaten millidir. Yanlış, yersiz bir benzetmedir."