BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  GÜNCEL

PKK'lının hafıza kartından İstanbul çıktı

Terör örgütü PKK'nın kırsaldan İstanbul'a gönderdiği terörist eylem raporları ile yakalandı

Abone ol

İstanbul’da, eylem için kırsaldan geldiği belirtilen PKK’lı bir terörist gözaltına alındı. Teröristin üzerinden çıkan hafıza kartında örgütün İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladığı eylem raporları ele geçirildi.

istanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma kapsamında, 2 Şubat'ta örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde yer aldığı ileri sürülen şüpheli C.M'nin üzerinden çıkan mikro SD kartı inceledi. 

ÇÖZÜLEN ŞİFRELİ KARTTA İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK EYLEM LİSTESİ ÇIKTI

Polis, şifreli olarak korunan kartı uzun bir uğraş sonrası açtı. İncelenen kartta PKK’nın İstanbul’da düzenleyeceği eylemler ile ilgili rapor yazıldığı tespit edildi. Rapor içerisinde eylemi gerçekleştirecek kişiler ve malzemelerin de not edildiği belirlendi.

9 ADRESE OPERASYON

İncelemelerin ardından rapor deşifre edilerek ikinci operasyon gerçekleştirildi. Sancaktepe, Ümraniye ve Maltepe’de 9 ayrı adrese yapılan baskınlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İstanbul'da PKK'ya nokta operasyon

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İSTANBUL'DA AKRABASININ EVİNDE YAKALANDI

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık Beldesi'nin eski belediye başkanı Ahmet Ece, gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan aranan Ece'nin, Gaziosmanpaşa Yıldıztepe Mahallesi'nde yaşayan bir akrabasının yanında saklandığını belirledi.