BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Van'ın trafiği artık kadınlara emanet!

Van Belediyesi tarihinde ilk kez kadın trafik zabıtası alımı yaparak, kadınları kentin trafik çalışmalarına dahil etti.

Abone ol

Van Belediyesi, kadınların belediyenin tüm çalışma alanlarında yer alabilmeleri için sürdürdüğü çalışmaları devam ediyor.

Van Belediyesi’nin çalışmaları neticesinde kent ilk kez kadın trafik zabıtaları ile tanıştı. Kentin tüm alanlarında trafik akışı, kaldırım işgali ve birçok konuda çalışmalar yapan kadın trafik zabıtaları, halkın büyük takdirini alıyor.

Van Belediyesi tarihinde ilk kez kadın trafik zabıtası alımı yaparak, kentin trafik çalışmalarına kadınları dahil etti. Yıl içerisinde 10 kadın zabıta alan Van Belediyesi, bunların 3’ünü trafikte 7’sini ise zabıta müdürlüğünde görevlendirdi. Bir aylık eğitimin ardından bu hafta içerisinde çalışmalarına başlayan trafik zabıtası kadınlar, kentin en işlek caddelerinde trafik akışını yönlendiriyor. İlk günlerde karşılarında kadın trafik zabıtalarını gören sürücüler bir an şaşırsa da daha sonra bu duruma alışıyor.

3-(2).jpg

OTOBÜSLERDE SORUNLARI NOT EDİYORLAR

Halk otobüslerinde de kontrol yapan kadın zabıtalar, ayrıca halk otobüsü yolcularına da şikayet ve önerilerini soruyor. Şikâyet ve önerileri tek tek not alan trafik zabıtaları daha sonra bu notları değerlendirerek, bu ilişkin önlem alıyor. Kadın zabıtaların yaptığı çalışmalar halkta büyük bir memnuniyet uyandırırken, özellikle bu duruma en çok kentli kadınlar sevindi. Özellikle otobüs ve minibüslerde kadınların taleplerini dinleyen kadın zabıtalar kaldırım işgalleri konusunda da taviz vermiyor.

7-(1).jpg 

'HALK BİZİ OLUMLU KARŞILIYOR'

Çalışmaları hakkında bilgi veren Trafik Zabıtası Yıldız Durmuş, günlük rutin çalışmalar yaptıklarını yaya ve trafik sorunun önüne geçmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Belediyenin ilk trafik zabıtası olduklarını ve bunun da kendileri için büyük sevinç olduğunu aktaran Durmuş ’’Yeni başladığımızda azda olsa çekiniyorduk ancak halkın bizi olumlu ve sıcak karşılaması bizim için daha iyi oldu. Şimdi işimize alıştık ve trafik sorununu gidermek için elimizden gelenini yapacağız’’ dedi.

'KADINLAR KENT ÇALIŞMALARININ HER ALANINDA YER ALMALIDIRLAR'

Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan ise, kadınların artık kenttin her noktasında söz sahibi olmaları için belediye olarak 4 yıldır önemli bir çaba verdiklerini belirterek, “Belediyemizde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve algılanması için çalışmalar, eğitimler yapıyoruz. Kadınların sadece ofislerde sekreter olarak çalışmamaları gerektiği konusunda daha önce de bazı çalışmalar yaptık. Van Belediyesi Kadın Kurulu’nun kadınların belediyenin çok daha farklı çalışmalarında yer alabilmeleri için bir takım çalışmalar yaptılar. Belediyeyi devir aldığımız günden bugüne kadar böylesi bir çabamız var. Bu çabamız şuan çok iyi sonuçlar veriyor” dedi.

z(39).jpg

'KADIN ALGISIYLA KENTE BAKMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Kadınların kentteki çalışmalara kadın gözüyle bakmasının çok önemli olduğunu söyleyen Orhan, “Özellikle kadınların kentte en çok çektiği sıkıntıların başında kaldırım işgalleri var. Bu nedenle göreve yeni başlayan kadın arkadaşlarımız bu konuda çok önemli bir duyarlılık yaratıyorlar. Kadınların kentte yaşadığı sıkıntıları en iyi kadınlar biliyor bu konuda kadın arkadaşların azda olsa müdahale edebiliyor

olmaları belediyemiz açısından çok önemlidir. Bir diğer önemli konu ise kadınların her çalışmada rollerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini görmek ayrıca bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Van Belediyesi daha öncede temizlik ve birçok birimde de kadınların çalışmalarını sağlamıştı.