BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevindekiler kaç kilo verdi?

Cezaevinde gardiyan olduğunu iddia eden görevlinin açlık grevine girenlerle ilgili anlattıkları hayrete düşürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-
Açlık grevine girmeyen PKK'lı hükümlülere verilen yemeklerin diğerleriyle paylaştığını söyleyen gardiyan, kantin alışverişinin sürdüğünü ellerinde fişlerin olduğunu belirtti. Gardiyana göre 63 günde en fazla kilo veren 2 kilo verd
i.

Habertürk'te dün akşam canlı yayınlanan yayınlanan Teke Tek programında açlık grevleri konuşuldu. Fatih Altaylı'nın sunduğu programa Hukukçu Av. Mehmet Emin Aktar, Yazar Aytekin Yılmaz ve Hukuçu-Yazar Fikri Akyüz konuk oldu.

63 GÜNDE 2 KİLO VERDİ
Programa İzmir'den gelen bir e-mail damgasını vurdu.. Muhtemelen Buca Cezaevi'nde geldiğini söyleyen Altaylı, gelen maili okudu:

"Ben bir cezavinde infaz koruma memuruyum. Kurumdan görev yerimden dolayı 63 gündür açlık grevi yapan arkadaşlarla birebir ilgileniyorum. Bizim cezaevimizde odalar üçer kişilik ve her odada üç PKK hükümlüsünden bir veya ikisi açlık grevinde, diğerleri katılmıyor. Hiçbir odamızdaki tüm hükümlüler tam olarak birlikte açlık grevine girmediler.

"KANTİN ALIŞVERİŞİNİN FİŞLERİ MEVCUT"
Bu sebeple kurum tarafından açlık grevinde bulunmayan diğer hükümlülere verilen yemek diğer arkadaşları tarafından paylaşılıyor. Ayrıca bu kişiler açlık grevinde olmalarına rağmen kantin alışverişini sürdürüyorlar. Bunlara ait belgeler, faturalar, fişler mevcuttur. Bizdeki açlık grevindeki hükümlülerden 15'inci günde 1 kilo alanlar oldu. En fazla kilo veren 2 kilo verdi. 63 günde sadece 2 kilo. Lütfen halkımız da bunları bilsin."

ÖRGÜTTE NİÇİN KÜRTÇE EĞİTİM YOK?
Altaylı, PKK'nın niçin örgüt içinde Kürtçe eğitim vermediğini gündeme getirdi. Suriye uyruklu Bahoz Erdal'ın örgütte Kürtçe yerine Türkçe öğrendiğine dikkat çeken Altaylı, konuklara şu soruları sordu:

"PKK 30 yıldır var. BDP'li belediyeler 1990'lardan beri bölgede pek çok belediyeli elinde tutuyor. Niçin PKK kendisi Kürtçeye sahip çıkmıyor. Anlamadığım için soruyorum. PKK niçin kendi yazışmalarını Kürtçe yapmaz? Niçin kendi içinde eğitimini Kürtçe yapmaz? Örgütün önemli isimlerinin büyük bölümü bunca yıldır Kürtçe bilmezler?. Bahoz Erdal Suriye vatandaşı Türkçe bilmesi mümkün değil, örgütte Türkçe öğreniyor ama örgütte Kürtçe öğrenen kimse yok. Peki örgüt niye Kürtçe öğretmiyor kardeşim?"

"ONLARA SORUN"
Aktar, bu sözlere "bu eğitim işi devletin işi" diyerek cevap verdi. Altaylı "örgütten bahsediyorum" deyince, Aktar, "Onu bir gün yakaladığınızda onlara sorarsınız" diye karşılık verdi.

"BDP'NİN SİTESİNDE KÜRTÇE YOK"
Bu görüşe destek veren Akyüz de elindeki tablet bilgisayarı gösterdi. BDP'nin resmi internet sitesini gösteren ekranı işaret eden Akyüz, "BDP'nin sitesinde bir kelime Kürtçe yok. Bu siteyi Kürtler takip etmiyor mu? " diye sordu. Siyasi partiler kanununda yasak olduğunu savunan Aktar'a, Akyüz bunun formüllerinin iletişim dünyasında olduğunu söyledi.