BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  GÜNCEL

Vali Işın'dan PKK'ya: Gebereceksiniz

Van Valisi Musa Işın, şehit köy korucusunun cenaze törenine katıldı, sert sözlerle PKK'ya yüklendi.

Abone ol
Van Valisi Musa Işın, Erciş'te şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül'ün cenaze töreninde sert konuştu. PKK'nın Kürtler adına çalışmadığını söyleyen Vali Işın, PKK'lılara seslendi "Siz dağlarda sürüneceksiniz, gebereceksiniz" diye konuştu.
 
Erciş’te örgüt mensubu S.C.’nin silahlı saldırısında hayatını kaybeden geçici köy korucusu 50 yaşındaki Abdulbari Gül için Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Bilal Güvenir, Abdulbari Gül’ün 26 Ağustos 1994’te diyadin ilçesi Atadamı köyünde geçici köy korucusu olarak göreve başladığını, görev yaptığı süre içerisinde birçok başarılı operasyonlara katılarak kahramanlık gösterdiğini söyledi.

VALİ'DEN SERT SÖZLER

Törende konuşan Van Valisi Musa Işın ise PKK'nın 30 yıldan fazla bu ülkeye inahet eden bir terör örgütü olduğunu söyleyerek Abdulbari Gül'ü de aynı odakların şehit ettiğini anlattı. Törende PKK ve örgüte sempati duyanlara seslenen Vali Işın, şehit edilen korucunun 13 çocucuğu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: 
 
"Çok mu rahatsınız, elinize ne geçti, kime faydası oldu? Hani siz Kürtler’i savunuyordunuz? Siz 1984 yılından beri Kürtler’i öldürüyorsunuz. Siz Kürt köylerini yakarak 30, 40, 50 kişiyi öldürerek bu işe başladınız. Eğer bu ülkede Kürt sorunu varsa niye Kürtler’i öldürerek bu işe başladınız? Niye hala Kürtler’i öldürüyorsunuz? Niye Kürt çocuklarını yetim bırakıyorsunuz? Niye Kürt ailelerinin ocaklarına ateş bırakıyorsunuz? Siz kimin adına çalışıyorsunuz? Sizin Kürtler’in adına çalışmadığınızı çok iyi biliyoruz.

2589.jpeg

"DAĞLARDA GEBERECEKSİNİZ"

Eğer öyle olsaydı siz Kürtler’i öldürmezdiniz. Siz dağlarda sürüneceksiniz, gebereceksiniz. Bu örgütün siyasi koluna da burada seslenmek istiyorum: Sizin bu şehit ailesine acaba söyleyebilecek bir sözünüz var mıdır? 13 yetime söyleyecek herhangi bir sözünüz var mıdır? Hani siz barışçıydınız, hani demokrattınız, hani barış güvercinleri uçuruyordunuz? Neredesiniz? Siz bu şehit ailesine ve yetimlere ne diyeceksiniz? Korucu ailesi ve çocukları bize emanettir. Onları hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız. Maddi ve manevi bütün şehitlerimizin yanında olacağız. Onların acısı 76 milyonun acısıdır. Kederleri 76 milyonun kederidir."