BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu bir bankadan kredi alacak olsa

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleriyle ilgili 'benim adım Kemal' açıklamasını böyle eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri ile ilgili, "Mesela gitse Kılıçdaroğlu bir bankadan kredi alacak olsa 'Benim adım Kemal, bana kredi verin' dese bankacılar onu kapının önüne koyar. dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"YOKSA HALKIN ÖNÜNE ÇIKAMAYIZ"

“Partilerin seçim vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine Davutoğlu, “Bunlar iktidar ümidi taşımayan başvurduğu yöntemlerdir. İktidar olamayacaklarını bildikleri için her türlü vaatte bulunabilirler. Bir sınav yok, vaadin yani nasıl gerçekleşecek, ne olacak? Halbuki bizim için öyle değil. Biz söylediğimiz her şeyi 8 Haziran'da hayata geçirmek durumundayız, yoksa halkın önüne çıkamayız” cevabını verdi.

BANKACILAR ONU KAPININ ÖNÜNE KOYAR

“Noter tasdikli ikramiye vaadinden sonra dün Sayın Kılıçdaroğlu, “İki maaş ikramiyeyi vallahi de billahi de vereceğim’ dedi” hatırlatması üzerine Davutoğlu şu değerlendirmede bulundu:
"Önce noter dedi inandıramadı, yemin ediyor inandıramıyor. İnsanın sözü 'benim adım Kemal' demekle olur mu? Mesela gitse Kılıçdaroğlu bir bankadan kredi alacak olsa 'Benim adım Kemal, bana kredi verin' dese bankacılar onu kapının önüne koyar. Kredi almak için itibarının olması lazım ya da teminatın olması lazım. Teminatı yok ki. 'Benim adım Kemal' demekle kredi alamayan biri 'Benim adım Kemal' demekle oy alabilir mi? Kardeşim neyin var, ne gelirin var, sonra nasıl ödeyeceksin diye sorarlar adama. Dolayısıyla işin esası o, yemin etme sebebi de o. İtibarı olmayınca yemin eder. Ben hayatımda hiç yemin etmedim. Belki çok zorlandığım 1-2 ama babamda söylerdi, rahmetli yemin ettirmezdi. İnanıyorsa yemine gerek yok, inanmıyorsa niye yemin ediyor. Bir zaruret olur ayrı ama birini ikna etmek için bunu kullanmam.”