BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüler birbirini ırkçılıkla suçladı

Habertürk ekranlarında ilginç bir Kürt sorunu tartışması yaşandı. Eski ve yeni ülkücüler birbirini ırkçılıkla suçladı...

Abone ol

Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te Kürt Sorunu tartışıldı. Harareti ve tansiyonu yüksek polemiklere sahne olan programa Profesör ünvanına sahip üç isim katıldı. Mümtaz'er Türköne, Özcan Yeniçeri ve Ümit Özdağ'ın canlı yayında 'Türkiye'yi kim bölüyor' sorusuna yanıt aradı.

'un haberine göre Milliyetçi görüşleriyle bilinen hatta kimi çerverelerce Özdağ ve Yeniçeri, eski ülkücü yeni liberal Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne'yle tartıştı. Tabii dikkatlerden kaçmayan önemli bir detay ise programda Kürt kimliği adına konuşacak hiç bir isme yer verilmeyişi oldu. Haliyle körler sağırlar birbirini ağırlamaya devam etti. İki taraf da birbirini ülkeyi bölecek bir zihniyete sahip olmakla suçladı.



Mümtaz'er Türköne: 'Ben Türk değilim kardeşim Kürdüm' diyen adama ne diyeceksiniz Türk milliyetçisi olarak? Recep Peker faşizmini nereye koyacaksınız?

Özcan Yeniçeri: Hiç kimsenin Kürtlere 'seni Kürt değilsin, Türksün' dediği yok böyle bir şey yok.

Balçiçek Pamir: Gerçekten inanıyor musunuz buna?

Ümit Özdağ: Biz Cumhuriyeti kurarken bunu anayasal vatandaşlıkla çözmüşüz. Bu siyasal bir kimliktir ve herkes bunu kabül etmek zorundadır. Diğer etnik kimlilşer kendilerini siyasal kimlik olarak dayatamaz.

Mümtaz'er Türköne: Durduğunuz yer insanları bir şeylere zorlamak üzerine kurulu. Faşizm demek istemiyorum ama gerçekten zorluyorsunuz.

Balçiçek Pamir: Mümtaz'er bey çok soru geliyor sizin için. 'Soyadı Türköne ama neden hep Türk karşıtı şeyler söylüyor' deniyor.

Mümtaz'er Türköne: Ben Türk karşıtı değilim ki.

Özcan Yeniçeri: Türk düşmanı.

Mümtaz'er Türköne: Ya ben neden Türk düşmanı olayım Özcan, kendim de Türk'üm. Birisi ben Kürt olarak kendimi tanımlıyorum diyorsa buna saygı duyacaksınız. Özgürlükler var, demokrasi var.

Ümit Özdağ: Ama orada önemli bir ayrım var. Bir ülkede bir tane siyasi kimlik olur. Eğer bir ülkdede birden fazla siayasi kimlik varsa orada federalizm vardır.

Mümtaz'er Türköne: Eğer bir ülkde insanların kimlikleri baskı altına alınıyorsa o ülke bölünür. Bunun suçlusu da Türkçülük yapanlar olur.

Ümit Özdağ: Kürtler siyasal kimliklerine sahip olsun dersen milli develete karşı olursun. Siyasal kimlik yeni bir devlet demektir.

Mümtaz'er Türköne: Irkçılık bir kültürü bir ırkı diğerlerinden üstün görmektir değil mi?

Ümit Özdağ: Ben Türklerin üstün olduğunu düşünüyorum

Mümtaz'er Türköne: Bu ırkçılıktır.