BIST 9.544
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.489,57
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

İşte Uğur Dündar'ın seçim anketi!

Sözcü yazarı Uğur Dündar, AK Parti'nin açıkladığı son anketten sonra ilginç bir seçim anketi açıkladı.

Abone ol

AK Parti Başbakan Edoğan'ın açıkladığı son ankette yüzde 52 oranındayken Dündar'ın açıkladığı ankette AK Parti'nin oy oranı yüzde 46,3 olarak verildi.

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, Gecizi Araştırma şirketinin Suriye ile ilgili anketini ve son seçim anketi sonuçlarını köşesinde paylaştı.

AK Parti seçmenin hükümetin Suriye politikasını beğenmediğini ileri süren Dündar, ankette yer alan partilerin son oy oranlarına ilişkin rakamları da yazdı. İşte Dündar'ın köşesinde öne çıkan o satırlar:

"AKP seçmeninin yüzde 28,7'si, hükümetin Suriye politikasını beğenmiyor. Bu oran, Türkiye genelinde yüzde 64'ü buluyor. "Apaydın kampında Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim veriliyor mu?" sorusuna, seçmenlerin yarıdan fazlası (yüzde 56,3'ü) "evet" cevabını veriyor.

TÜRKİYE'DE SİLAHLI EĞİTİM

AKP'yi destekleyenlerin yüzde 35,7'si de, bu kişilerin Türkiye'de silahlı eğitim aldıklarına inanıyor. Seçmen nüfusun yüzde 78,6'sı, Suriyeli muhaliflerin Adana, Hatay ve Gaziantep'teki kamplara yerleştirilmeleri sırasında, denetim ve kontrolün sıkı biçimde yapıldığına inanmıyor.

BUGÜN SANDIK ÖNÜNÜZE GELSE...

Araştırmanın son sorusu "Bugün Milletvekili Genel Seçimleri yapılsa, yani sandık bugün önünüze gelse, hangi partiye oy verirsiniz?".

Seçmenlerin yüzde 46,3'ü oyunu AKP'ye, yüzde 26,4'ü CHP'ye, yüzde 17,7'si ise, MHP'ye vereceğini söylüyor."