BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.398,49

Twitter teröristlerine sakın ola inanmayın!

Yanık tedavisiyle ilgili İnternet'ten alınan fotoğraflar polisin Taksim'deki eylemine mal edildi. AK Parti adına, yediden yetmişe herkesi çılgına çevirecek twitler paylaşıldı. CHP'li vekillerin adına olmayacak sahtekarlıklar yapıldı.

Gezi'ye müdahele saatinde Beylerbeyi'nde "Delfino"daydım.  Tayyip Erdoğan'ın da şikayet ettiği "gürültü kirliliği" saati geldiğinde, sahil kenarında rakısını yudumlayanlar, çatal bıçaklarıyla başladılar tabaklara vurmaya...

"İki yüzlü" bir görüntü!

Tepkin varsa eğer, Taksim'de yaşananları onaylamıyorsan eğer, keyfinden biraz taviz ver, sana hak vereyim. Gezi'de bulunanlar "gaz" yutacak, sen şarap, Gezi'deki insanlar aç kalacak, sen rakı balık ziyafeti eşliğinde eylem yapacaksın!

Hadi oradan iki yüzlüler! 

                                ***

Dün gece Taksim'de Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun deyişiyle, kameralar önünde "şeffaf" yapılan müdahalede kimsenin kafası gözü yarılmıyor. Ama azıcık öteye gidiyorsunuz, Divan Oteli'nin etrafı kan revan içinde. İnsanlar can derdinde çığlık atıyor.

Oralar da kamera var mıydı acaba?

Divan'a sığınanlara da "şeffaf müdahale" yapıldı mı?

İki televizyonun kayıtlarına baktığımızda, yapılan müdahaleler pek de şeffaf değildi.

                               ***

Polis müdahalesi sırasında gül dağıtılmadı kimseye. Vali, defalarca çıkıp açıklama yaptı, yaralılarla ilgili bilgi verdi. Ancak, tüm bunlara rağmen, "twitter teröristleri" bir kez daha devreye girdi ve akıl almaz iddialarla halkı provake ettiler. Milyonlar Taksim'e çağrıldı, insanlara "isyan" daveti yapıldı. Kimyasal silah kullanıldığı twitt ve RT'leri havada uçuştu. Ölümlerin yaşandığı alçaklığı bir kez daha üfürüldü. 

Yanık tedavisiyle ilgili İnternet'ten alınan fotoğraflar, polisin Taksim'deki eylemine mal edildi. AK Parti adına, yediden yetmişe herkesi çılgına çevirecek twitler paylaşıldı. CHP'li vekillerin adına olmayacak sahtekarlıklar yapıldı.

İsrail, Yunanistan, Suriye'de yaşanan çatışma fotoğrafları Türkiye'de yaşanıyormuş gibi lanse edildi. Uludere'yi göremeyecek kadar kör, Gazi olaylarını hatırlayamayacak kadar vicdansız olan meslektaşlarımız, hayatı boyunca böylesi bir müdahaleye tanık olmadıklarını söylediler.

Ve daha neler neler...

                            ***

Türkiye'ye yazık oluyor. Böyle giderse, güzelim ülkemizde 12 Eylül'deki gibi kardeş kardeşi boğazlayacak. Kutuplaşma vardı bugüne kadar, ancak kimse kimseye "gözünün üstünde kaşın var" demiyordu. Şimdi insanların birbirine bakışları değişti, lafla, eylemle birbirimizin tepesine çıkmaya başladık.

"BİZ" ve "ONLAR" vurgusu daha çok yapılmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin idaresini elinde bulunduranlar başta olmak üzere, bu ülkede kalem oynatan herkes, aydınlar, muhalefet ve aklınıza gelebilecek herkes, bu tehlikenin farkına varmalı. Varmalı ki, bizim için çalan "tehlike çanları" dinsin. Varmalı ki, ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğacak düşmanlarımız sevinmesin. 

Lütfen!