BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tenekeden oyuncakla gelen birincilik

23 Nisan kapsamında Çorum'da gerçekleştirilen yarışmada ilköğretim öğrencisi tenekeden traktörle birinci oldu.

Abone ol

Kimse Yok Mu Derneği'nin düzenlediği 2. Umut Armağanları Yarışması'na katılan Çorumlu öğrenci, tenekeden yaptığı traktörle Türkiye birincisi oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gerçekleştirilen yarışmaya ülke genelinden ilköğretim çağındaki öğrenciler katıldı.

Yarışmanın jürisinde Prof. Dr. Ayla Oktay, Doç. Dr. Tosun Yalçınkaya, TRT Çocuk Kanalı Genel Yayın Koordinatörü Can Soysal, Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, Uzman Psikolog Ferhat Çelik ve ünlü çizer Dağıstan Çetinkaya yer aldı.

Bütün oyuncakları inceleyen ve beğendikleri 30 oyuncağı etiketleyen jüri üyeleri, daha sonra seçilen bütün oyuncakları tek tek puanladı. Ardından ilk ona giren oyuncaklar yeniden puanlanarak üç aşamalı eleme yapıldı. Oyuncakları puanlarken en çok oyuncağın özgün ve yetenek ürünü olmasını dikkate alan jüri üyeleri, çeşitli atık malzemelerden yapılmış kreatif oyuncakları tercih etti. Üç kategoride yapılan değerlendirmede, tenekeden traktör, boncuklarla süslenmiş denizatı ve ahşap otobüs birinci seçildi.

Yarışmada A grubunda (6.-7.-8. sınıflar) İstanbul'dan Merve Öztürk'ün yaptığı boncuklarla süslenmiş denizatı birinci olurken, B grubunda (3.-4.-5. sınıflar) zeytinyağı tenekesinden tasarladığı traktörle Çorum Özel Samanyolu İlköğretim Okulu'ndan Cüneyd Kıyıklık birinci seçildi. C grubunun birincisi ise kırmızı ahşap otobüsle Sakarya'dan Furkan Kazan oldu.

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahipleri 24 Nisan 2010 Cumartesi günü İstanbul Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ndeki törende ödüllerini alacak. Yarışmanın 6.-7.-8. sınıflar kategorisindeki ve 3.-4.-5. sınıflar kategorisindeki birincilerini 3000 TL'lik eğitim bursu ve yurtdışına yardım gezisi bekliyor.