BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  GÜNCEL

Uğur Dündar kendi diliyle yakalandı!

Uğur Dündar, 17 yıl önce ekibinden bir elemanın sergilediği davranışı ekranda överken kitabında kovdu....

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Ekranların tecrübeli spikeri Uğur Dündar 15 Nisan Perşembe akşamı İSKİ eski Genel Müdürü Ergun Göknel'in boşandığı eşi Nurdan Erbuğ'la yaptığı söyleşide bir çelişkiye imza attı.

17 yıl önce Nurdan Erbuğ’un ihbarını ‘özel hayata karışmıyoruz’ diye geri çevirdiklerini anlatan usta gazeteci, Nedim Şener’in Uğur Dündar hakkında kaleme aldığı kitapta aynı olay bu kez farklı açıdan sergilendi.

ŞİMDİ SÖZ UĞUR DÜNDAR'DA

Önce Uğur Dündar’ın 15 Nisan gecesi Star TV ekranlarında Nurdan Erbuğ’la yaptığı canlı yayındaki diyalogtan ilgili bölümü okuyalım:

Uğur Dündar: Siz İSKİ skandalını ilk olarak bize ihbar etmeye çalıştınız ama ulaşamadınız bize. Bize niçin ulaşamadınız Nurdan Hanım.

Nurdan Erbuğ: (Kısa bir an gülüyor) Sizin yanınızda çalışan bir bayan arkadaşınız 'Biz kişilerin özel hayatına girmeyiz, bizi ilgilendirmez. Uğur Bey'in bu konuda kesin talimatı var' demişti. Onun için size ulaşamadım Uğur Bey, yoksa ben size ulaşmayı çok istedim.

Uğur Dündar: Biliyorum efendim.

Nurdan Erbuğ: Siz özel hayata girmiyorsunuz.

Uğur Dündar: Özenle kaçınıyoruz.

Yani anlayacağınız Uğur Dündar, ekranda Nurdan Erbuğ'dan aldığı bu cevabı gururla izleyicilerine aktarırken, "Türkiye'nin kaderini de değiştirecek önemde olsa dahi özel hayatı ilgilendirdiği için biz bu tür işlere girmeyiz" mesajı verdi.

Ancak ekranda bu sözleri söyleyen Uğur Dündar, kendini bir başka yayında tekzip etti.

Nasıl mı?

İŞTE KİTAPTAKİ UĞUR DÜNDAR KRİTERLERİ

Nedim Şener’in kaleme aldığı ve Uğur Dündar'ın hayatını konu edindiği ‘İşte Hayatım’ isimli kitapta ise usta gazeteci bir başka açıklamaya imza atıyor.. Kitapta Uğur Dündar’ın Arena ekibiyle yaptığı bir toplantı sırasında “Asla ve asla kimsenin aile fertlerine kamera yöneltilmeyecek. Hakkında belge olmadan kimsenin özel hayatı deşifre edilmeyecek. Mevkis, makamı ne olursa olsun kişilerin eşi, çocukları özel hayatlarını ilgilendiren nedenlerle ekrana getirilmeyecek.” dediği belirtiliyor...

İSKİ SKANDALI GAZETECİYİ DE VURUYOR!

Bundan sonrası kitapta şöyle anlatılıyor:

Uğur Dündar'a ulaşamayan Nurdan Erbuğ, dosyayı Yıldırım Çavlı'ya aktarıyor ve Türkiye'nin en büyük yolsuzluk skandalı ortaya çıkıyor. Günlerce kıyamet kopuyor. Bir kokteylde Nurdan Erbuğ'la karşılaşan Uğur Dündar, konu o habere gelince Nurdan Erbuğ kendisine, Uğur Bey ben aslında bu dosyayı size ulaştırmak istedim. Sizi defalarca aradım..  Telefona bakan stajyer arkadaş, "Biz kişilerin özel hayatına dair haberler yapmıyoruz. Uğur Bey'in talimatı var" deyip telefonu kapattı.. Ben de bunun üzerine dosyayı Yıldırım Çavlı Bey'e ilettim."

Olan-biten karşısında şok olan Dündar o stajyer muhabiri karşısına alıyor ve  “Gazetecilik dışında bir iş yapmak senin için daha yararlı olur” diyerek genç gazeteciyi kapının önüne koyuyor….

UĞUR DÜNDAR'LA NURDAN ERBUĞ'UN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN