BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Eşit işe eşit ücret alınıyor mu?

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı ibrahim Bulut bu soruyu sordu ve cevabını da hemen verdi.

Abone ol

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı ibrahim Bulut, 'eşit işe, eşit ücret' uygulamasının hayata geçirilemediğini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın, kendi çalışanları arasında ücrette adaleti zedeleyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, ilk ve tek bakanlık olma özelliğini kazandığını öne süren Bulut, "Gelir ve giderin en tepesindeki bürokratlar arasında geçmişte yaşanan gizli çekişmeler, sözde reform sonrasında iyiden iyiye açığa çıkmıştır. Bu çekişmelerden ise daima çalışanlar zarar görmüş ve halende görmeye devam etmektedir." dedi.

Maliye teşkilatında aynı işi yapan ancak, farklı ücret alan çalışanlar arasındaki arkadaşlık hukukunun da yara aldığını savunan Bulut, uzman olan, olmayan ayrımı, uzmanları, uzman olmalarından dolayı sevindiremediğini, uzman olamayanları da mutsuz ve geleceğinden umutsuz bir çalışan haline getirdiğini kaydetti. Her platformda, Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının yaşadığı birden fazla olan sorunların çözümünü, gerek siyasi gerekse idari yönetimlerden talep ettiklerini hatırlatan İbrahim Bulut şöyle devam etti:

"Ama bilinmelidir ki; bütün bu olumsuzluklar, çözüme yönelik yürüttüğümüz mücadelede taşıdığımız inancı ve gösterdiğimiz kararlılığı asla ve asla yok etmeyecek, bilakis daha da güçlendirecektir. Gelir İdaresi Başkanlığında, 27 Nisan 2010 tarihinde de Maliye Bakanlığı'nda sendikamızın temsilcileri ile her iki kurum yetkilileri arasında 'Kurum İdari Kurulu' toplantıları ayrı ayrı gerçekleşecektir. Yaşadığımız sorunlar, 'ha bugün, ha yarın' çözülür ümidiyle hep sabırla bekledik. Ama olmadı, çözmediniz. Artık bıçak kemiğimize dayanmıştır, sabır taşlarımız çatlamak üzeredir. Buna rağmen hala bizden 'akıllı çocuk' duruşu sakın ola beklemeyin."
Taleplerinin karşılanmaması durumunda sendika olarak eylem yapacaklarını vurgulayan Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, kurum idari kurulu toplantılarının verimli geçeceğini umduklarını kaydetti.