BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çekmeköy'de diyet semineri düzenlendi

Çekmeköy Belediyesi ve Hisar İntercontinental Hastanesi ortaklaşa bir seminer düzenledi.

Abone ol

Çekmeköy Belediyesi ve Hisar İntercontinental Hastanesiyle ortaklaşa düzenlenen sağlıklı beslenme konulu seminerde diyetisyen ve beslenme uzmanı Dt. Elif Yıldırım Karacanoğlu, Çekmeköy sakinlerine beslenme ile ilgili bilgiler verdi.

20 Nisan Çarşamba günü Hamidiye Kültür Merkezinde yapılan seminer soru ve cevap şeklinde geçti. Diyetisyen Elif Yıldırım Karacanoğlu konuşmalarında şunlara yer verdi. Halkımızdan gelen beslenme nedir? sorusuna "İnsanın büyümesi ve gelişmesi (anne karnında ve daha sonra) sağlıklı üretken olarak yaşamını sürdürmesi için gerekli olan besinlerin alınmasıdır. Sağlıklı büyüme ve gelişme ve özellikle zekâ gelişimi için yeterli ve dengeli beslenme şarttır. Beslenme dokuların yenilenmesini ve bağışıklık sisteminin sağlıklı olarak çalışmasını sağlar. Yetersiz ve dengesiz beslenme vücut direncini azalttığında hastalıklara yakalanma olasılığı artmakta ve hastalıklar ağır seyretmektedir." diyerek cevap verdi.

Hayatımızda kahvaltının öneminin büyük olduğunu vurgulayan Karacanoğlu özellikle öğrencilerin kahvaltı yapmasının önemli olduğunu ve dengeli beslenmenin temel özelliklerinden biri olduğunu söyledi, yemeklerde kullanılan yağlara da dikkat edilmesi gerektiğini ve çocuklarında yaş grubuna göre gerektiği miktarda yağ almaları önemlidir dedi.