BIST 10.119
DOLAR 32,38
EURO 34,82
ALTIN 2.401,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cerrah'ın Gaziantep kıskançlığı

Osmaniye Valisi Celalattin Cerrah yerfıstığı tanıtım toplantısında Gazianteplileri neden kıskandığını anlattı.

Abone ol

Osmaniye yerfıstığının tanıtımı ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan toplantıda konuşan Vali Celalettin Cerrah, Gazianteplileri kıskandığını söyledi. Kıskanma nedeni Antep fıstığının tanıtımı konusunda yapılan çalışmaların başarısı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) yapılan toplantıya katılan Vali Cerrah, "Bundan 10 yıl öncesi Antep fıstığı baklavada kullanılıyordu. Ama hiç kimse Antep fıstığını bilmezdi. Fakat Antepliler öyle bir tanıtım ve reklam çalışmalarına girdiler ki Antepfıstıklı demezseniz satıcılar baklava vermiyor ve tüketiciler baklava alırken Antep kelimesini kullanmıyorsa kendisi ikaz ediyordu. İşte bizlerde Osmaniyeliler olarak Gazianteplilerin bu başarılarını örnek alıp onlar nasıl fıstıklarını ön plana çıkarmayı başarmışlarsa bizlerde yer fıstığı derken Osmaniye yerfıstığı diyerek ön plana çıkarmak zorundayız. Buradaki kıskançlık Antep fıstığını kötülemek için değil, fakat Osmaniye yer fıstığının da süper bir yer fıstığı olduğunu mutlaka ima etmek zorundayız.

Yer fıstığımız gerçekten de ezmede, çikolatada, hurmada ve baklavanın içerisinde kullanıldığı zamanda ayrı ayrı lezzetler vermektedir. Şu anda da baklava üretiminde kullanılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye'deki günlük 500 ton olan baklava tüketiminde yerfıstığı 1 ton yer alsa ayda 30 ton, yılda ise 360 ton yapar. Üreticilerimizi 500 ton içerisinde sadece 1 tonunda baklavalı yerfıstığına ikna edebilsek Türkiye'ye halkına baklavanın içerisinde yer fıstığı tadını anlatabilsek ve bunun yer fıstığından baklava üretimini yaparsak bu büyük bir kazanım olacaktır" dedi.