BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.384,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tunceli'nin cezalı valisine onur ödülü

Yerel seçimler öncesi Tunceli'deki yardımlar nedeniyle ceza alan Valiye Giresunlu işadamları sahip çıktı.

Abone ol

Yapılan yardımlar nedeniyle 29 Mart yerel seçimlerine damga vuran Tunceli Valisi Mustafa Yaman'a Giresunlu işadamları sahip çıktı.

Yargıtay'ın "valilik imkânlarını siyasi parti seçim propagandasında kullandığı gerekçesiyle hapis ve memuriyetten men cezası verdiği eski Vali Yaman'a işadamlarından "Onur Ödülü" geldi.

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) tarafından 'Yılın Enleri' ödül töreninin 2.'si dernek binasında gerçekleştirildi. Törende, GİŞHAD tarafından yatırımcı, sivil toplum kuruluşu, yılın bürokratı ve onur ödülleri dallarında 'Yılın Enleri'ne ödül verildi.

'Yılın Enleri' ödül töreninde, Giresun'da göreve başladığı ilk günden itibaren bürokratik kuralları yıkması, halka yönelik toplantılar düzenlemesi, yaptığı esnaf ziyaretleri ile halkı kucaklayıcı izlediği politikalarından dolayı Vali Mustafa Yaman, GİŞHAD tarafından onur ödülüne layık görüldü.

GİRESUN'UN TAKDİRİNİ KAZANDI

Giresun Valisi Mustafa Yaman'ın, kısa süre önce göreve başlamasına rağmen, kendilerinin ve Giresun'un takdirini kazandığını savunan Kitapçı, şöyle konuştu:
"Sayın Valimiz, kısa bir süre önce göreve başlaması hemen akabinde devletin birimleri ile hızlı temas kurdu. Halka yakın ve samimi diyalogları ve şu sözü 'benden randevu almaya gerek yok, ben makamımdaysam ve ışığım yanıyorsa buyurun gelin' demesi; devletin sıcak, samimi ve gücünü halka hissettirmesi noktasında bizlerin ve tüm Giresun'un takdirini kazanmıştır."