BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,66
ALTIN 2.394,88
HABER /  GÜNCEL

Çarşı'dan ilginç kazma kürekli protesto

Beşiktaş aleyhine alınan kararlar ve son derbi maçında yaşananlar siyah beyazlı taraftarları ayağa kaldırdı.

Abone ol

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında haksızlığa uğradığını iddia eden Beşiktaşlı taraflarlar sokağa döküldü. Çarşı grubunun organize ettiği protesto gösterilerinde hedefte Futbol Federasyonu ve MHK vardı.

Beşiktaşlı taraftarların Türkiye Futbol Federasyonu'nu prostesto etmek için Federasyon binasına yürüme hazırlıkları öğlen saatlerinde polis engeline takıldı..

EN FAZLA 30 KİŞİYE YÜRÜME İZNİ VERİLDİ

Emniyet güçleri Beşiktaş çarşı içinde toplanan Siyah-Beyzalı taraftarlar arasından en fazla 30’unun Federasyon binasına yürümesine izin verdi.. Ancak ilerleyen dakikalarda olaylar istenmeyen bir hal aldı.

ARBEDE ÇIKTI

Çarşı Grubu lideri Alen Markaryan’ın yaptığı basın açıklamasından sonra polisle taraftarlar arasında arbede çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar kendilerini yola atarak, deniz tarafından motorlara ulaşmaya çalıştılar. Bu sırada emniyet güçleri Beşiktaşlı taraftarları dağıtmak için Çevik Kuvvet’ten yardım istedi.

Devreye giren Çevik Kuvvet, Beşiktaşlı taraftarları dağıtmak için hemen harekete geçti ve ek kuvvet istendi. Beşiktaşlı taraftarlar ise motorlarla İstinye’de bulunan Federasyon binasına gitmek istediler fakat polis buna da izin vermedi.

KAZMA VE KÜREKLERLE BAHÇEDE KAZI YAPTILAR

Bunun üzerine az sayıdaki siyah-beyazlı taraftar karayolu ile Federasyon binasına gitti.. Beşiktaş taraftarları TFF binasının bahçesinde yeralan yeşil alanda kazma ve küreklerle kazı yaparak protesto eylemi gerçekleştirdi. Bu arada taraftarların ellerinde kırmızı kartlar dikkati çekti..