BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Günü geçmiş gıdalara el konuldu!

Samsun’un merkez İlkadım ilçesinde, çoğunlukla çocukların tükettiği gıdaların satışa sunulduğu bir işletmede günü geçmiş gıdalar ele geçirildi.

Abone ol

Samsun’un merkez İlkadım ilçesinde, ağırlıklı çocukların tükettiği gıda ürünlerinin satışa sunulduğu bir işletmede çok sayıda süt, çikolata ve şeker gibi günü geçmiş gıda maddesi ele geçirildiği bildirildi.

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri ilçe genelinde yaptıkları denetimlerde bir iş yerinde çok sayıda günü geçmiş gıda ürününü ele geçirdi. Zabıta ekipleri, bakliyat, bisküvi, gofret , çikolata, süt ve sütlü içeceklerden oluşan ürünleri imha ederken işyeri hakkında yasal işlem yaptı. Halkın sağlığı için ilçe genelinde denetim ve kontrollerini titizlikle sürdüren İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, Baruthane Mahallesi Düğün Çiçeği Sokak’ta işletmecilik yapan C.K.’nin iş yerinde tarihi geçmiş ürünlerin olduğunu tespit etti. Yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş gıdalara el konuldu. Müsadere edilen günü geçmiş gıdalar daha sonra yakılarak imha edildi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, yapılan denetimlerde daha çok küçük yaştaki çocukların tükettiği gıda maddelerinin olduğu belirterek, toplum sağlığı ile oynayanlara fırsat vermeyeceklerini, gereken cezanın belediye encümeni tarafından verileceğini kaydetti. İnsan yaşamının en temel unsuru olan gıda konusunda kontrol ve denetimin aralıksız sürdürüldüğünü belirten Sandallı, vatandaşların en iyi denetçi olduğunu ifade ederek, halkın gıdaları alınırken son kullanma tarihlerine bakmalarını tavsiye etti.

Vatandaşların bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olmalarını isteyen Sandallı, halka bozuk ve günü geçmiş gıda satanların sıkı takipçisi olacaklarını vurguladı.