BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.501,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP gensoruyu neden verdi?

CHP'li Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti ile birlikte Türkiye'nin yolsuzluklar ülkesi halini aldığını ileri sürdü.

Abone ol

Anayasa değişikliklerinin görüşüldüğü sırada Başbakan Erdoğan hakkında gensoru önergesi veren CHP'nin hedefi ne? Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçti ve neden gensoru verdiklerini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''yolsuzluklar ve yargı kararlarının uygulanmaması konusunda gerekirse yeni gensoru önergeleri verebileceklerini'' açıkladı.

Kılıçdaroğlu, ''Mercedes-Benz Türk'', Delpa-Pine'' ve ''Simens'' firmalarının ''Türkiye'de de rüşvet verdiği iddialarına ilişkin ilişkin gerekli soruşturmayı açmadığı'' gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında verdikleri gensoru önergesi konusunda basın toplantısı düzenledi.

''RÜŞVET ALANLARIN DOKUNULMAZLIĞI VAR''

''Türkiye'de rüşvet dağıtanların kendi ülkelerinde yargılandığını ve mahkum olduğunu'' ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Ama Türkiye'de bu şirketlerin ve rüşvet alanların dokunulmazlıkları var. Türkiye'de rüşvet dağıtan yabancılara ve rüşveti alanlara bu dokunulmazlığı sağlayan AKP iktidarının kendisidir'' dedi.

TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ZEDELEDİ

Kılıçdaroğlu, ''Bunun sorgulanması, TBMM'nin görevidir. Çünkü TBMM, Türkiye'nin saygınlığını koruması gereken ana kurumdur. Bu tabloyu yaratan Başbakan olayları sorgulamadığı, Türkiye'nin itibarını zedelediği için hakkında gensoru önergesi veriyoruz'' diye konuştu.

''BELGELER İSTENMELİ''

''Rüşvetin belgesi var mı?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, davaların görüldüğü diğer ülkelerdeki mahkeme kararlarının bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin yapması gereken, adli yardımlaşma çerçevesinde, o belgeleri istemektir. Onu da sorucağız, o belgeler istendi mi istenmedi mi?'' ifadelerini kullandı.

KAMERA KAYITLARININ SİLİNMESİ TESADÜF DEĞİL

Danıştay saldırısında güvenlik kayıtlarının silinmesiyle ilgili bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Kamera kayıtlarının silinmesinin tesadüf olacağını sanmıyorum'' dedi.