BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toplu taşımada bilet kontrolü!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toplu taşıma araçlarında bilet kontrolü başlattı.

Abone ol

Eskişehir'de Belediyenin Toplu Taşıma Şubesi görevlileri, toplu taşıma araçlarına kaçak binişleri tespit etmek maksadıyla tramvay, belediye ve halk otobüslerindeki yolcuların akıllı biletlerini validatörlere okutup okutmadıklarını özel cihazlarla kontrol ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Fahrettin Çeçgel, bilet kontrol uygulamasının gezici ekipler tarafından kentin dört bir yanında sürdürüldüğünü belirterek, "Görevlilerimiz bir taraftan bilet kontrolü yaparken, diğer yandan da indirimli ve serbest pasoları da kontrol ediyorlar. İndirimli ya da serbest pasolar, sadece paso sahibi tarafından kullanılabiliyor. Vatandaşların kendisine ait olan pasosunu başka bir kişiye devretmesi kesinlikle yasaktır.

Denetimlerimiz sırasında biletsiz binildiğinin ya da başkasına ait pasonun kullanıldığının tespiti durumunda söz konusu kişiye cezai işlem uygulamak zorunda kalıyoruz. Denetimlerimiz düzenli olarak devam edecek" dedi.
Çeçgel, ayrıca vatandaşların akıllı biletlerini cihazlara okuttuktan sonra atmayıp seyahat sonuna kadar mutlaka saklamaları gerektiğini sözlerine ekledi.