BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  EKONOMİ

Taşeron işçilere kadroda son durum ne zaman kadro gelecek

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek 720 bin taşeron işçinin beklediği haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Binali Yıldırım yaptığı açıklamada taşerona yıl sonuna kadar kadro verileceğini söyledi.

Abone ol

720 bin taşeron işçilerin kadroya geçmesi merakla bekleniyor. Referandumdan sonra kalkınma programları arasında yer alan taşeron işçiler merakla kadro tarihini merak ediyor. Taşeron işçilerin kadrosuyla ilgili son güncellemeler haberimizde.

Taşeron sisteminde çalışanlar uzun zamandır kadro bekliyor. Uygulamadaki hatalar nedeniyle ciddi bir sorun haline gelen taşeron konusu sadece yan işlerde değil, asıl işlerde de taşeron sisteminin kullanılması bu sorunun büyümesine neden oldu.Taşeron işçiler kadro konusunda çözüm üretilmesini beklerken, zaman zaman hükümetten gelen açıklamalar işçilere umutlandırsa da, somut adımların bir türlü atılamaması bekleyişteki işçileri memnun etmiyor.

TAŞERON İŞÇİLER NASIL KADROYA GEÇECEK_

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına gelişi sırasında gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğuna ilişkin soru üzerine "Çalışıyoruz, olgunlaştıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Detay vermeyelim, birkaç model üzerinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

MEHMET ŞİMŞEK DÜN AÇIKLAMA YAPTI

Canlı yayına katılan Mehmet Şimşek, "taşeron işçiler için nasıl bir model öngörülüyor? Taşeron işçilerin kamuyla bağı nasıl bir modelle kurulacak?" sorusuna şu yanıtı verdi;

-Kamu ile zaten dolaylı bir bağ söz konusu. Bu yöndeki çalışmalar net olarak bu sene tamamlanacak. Bu konu çok net Başbakanımızın talimatı çok net. Detaylarına girmek istemiyorum. Kamuya hizmet veren kardeşlerimiz rahat olsun.

Taşeron işçilerle ilgili son dakika haberi Mehmet Şimşek verdi