BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.441,00
HABER /  GÜNCEL

Naim Süleymanoğlu'na karaciğer nakli yapıldı! Son durumu ne?

Olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu'na uygun karaciğer bulundu. 8 saatlik bir ameliyatın başarılı geçtiği açıklandı.

Abone ol

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski halterci Naim Süleymanoğlu'na karaciğer akli yapıldı. 

Karaciğer yetmezliği bulunan olimpiyat şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu 8 saat süren başarılı bir operasyon geçirdi.

Ataşehir Memorial Hastanesi'nde Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat'ın başkanlığındaki bir ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından Süleymanoğlu'nun önlem amaçlı yoğun bakım ünitesinde tutulduğu öğrenildi.

Süleymanoğlu’nun akrabaları ve yakın çevresinde yapılan araştırma sonucunda testleri olumlu sonuç veren bir arkadaşının donör olmasına karar verilmişti.

KARACİĞERİNİ VEREN ARKADAŞI İSMİNİN GİZLİ TUTTU

Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, kardeşinin karaciğer yetmezliği çekmeye başlamasının ardından 5-6 arkadaşının organ bağışında bulunmak üzere gönüllü olduğunu söyledi.

Doktorların, arkadaşlarının arasından birisinin karaciğerinin Naim Süleymanoğlu'na daha uygun olduğunu belirlediğini ifade eden Muharrem Süleymanoğlu, gerekli tetkiklerin ardından hem kardeşinin hem de verici arkadaşının ameliyata alındığını kaydetti.

Kardeş Süleymanoğlu, "Karaciğerini vermeyi kabul eden arkadaşı isminin açıklanmasını istemedi. 'Naim ağabeyim çok genç, benim kan grubum da uyuyor. Ben gönüllü olmak istiyorum.' dedi. Hocam da kendisini uygun gördü. İnşallah operasyon başarıyla sonuçlanacak ve sağlığına kavuşacak' dedi.

25 EYLÜL'DEN BERİ YOĞUN BAKIMDAYDI

50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu, karaciğer sirozu teşhisiyle 25 Eylül'de hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumuyla yakından ilgilenmiş, özel doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nu süreci takip etmesi için görevlendirmişti.