BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL

3. Havalimanıyla ilgili heyecanlandıran açıklama

İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı'nın hizmete gireceği tarih belli oldu. Bakan Arslan, Şubat ayından önce ilk uçağın havalimanına ineceğini açıkladı.

Abone ol

İstanbul'da yapımı devam eden 3. Havalimanı'nın bitiş tarihiyle ilgili açıklama Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanı'ndan geldi. Havalimanı inşaatının yüzde 68'nin tamamlandığını söyleyen Bakan Arslan, Şubat 2018'den önce ilk uçağı 3. Havalimanına indirmeyi planladıklarını açıkladı. Resmi açılış ise 29 Ekim 2018'de.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM

Bakan Arslan, Kanal İstanbul projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Ciddi bir çalışmadan sonra projeleri paylaşıyoruz. Kanal İstanbul ile ilgili 5 alternatif üzerine detaylı çalışmalar, sondajlar yapıldı. Temmuz'da işe başlandı bu kapsamda 162 sondaj yapıldı. Bu kapsamda 4 bin metre sondaj yapılmış oldu. İlave olarak bir o kadar daha sondaj yapacağız. 8 ila 10 bin metre sondaj çalışması yapmış olacağız. Bu çalışmalar sonrasında çevereye en az olumsuz etkisi olabilecek alternatifleri çalışarak güzergahların netleşmesini sağlayacağız. Çok büyük proje olması nedeniyle finansman modelini çalışıyoruz. Karma bir model uygulayabilir miyiz? diye düşünüyoruz. 

Yapay adalar oluşturup, bu adaların çalışmalarını tamamlayacağız. Kısa sürede tamamlayıp ülke insanımıza kazandırmak istiyoruz. Tarih belirtmek benim huyum değil. Tutacağımız sözleri veriyoruz. Amacımız biran önce etapları tamamlayıp, işe başlamak. 

3.HAVALİMANI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Bakan Arslan, 3. Havalimanı hakkında şöyle konuştu:

3. Havalimanı ile komşu çalışmalar olması nedeniyle, olağanüstü çalışma var. 30 binin üzerinde çalışanımız var. 3 binin üzerinde makineler çalışıyor. Bugün itibarıyla yüzde 68'in üzerinde tamamlandı. İnşallah bunlar devam edecek. En iyisini yaptığımız için ödüller alıyoruz. 29 Ekim 2018 tarihinde birinci fazı olan kısmını açmak ve uçuşları oradan yapmak istiyoruz.

Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı 29 Ekim 2018 olacak. 

Atatürk Havalimanı ile 3. Havalimanı uçuşları ortak. Atatürk Havalimanı'nın sadece küçük uçaklara hizmet vermek adına uçuşları olabilecek. Geçmişte de açıkladım. Terminalleri İstanbul'un hizmetine fuarcılık olarak sunabiliriz diyoruz. Atatürk Havalimanı gibi geniş bir alanın İstanbul'a nefes aldıracak bir alan olacak.

Bakan Arslan, köprü çalışmaları ile ilgili olarak "FSM'deki çalışmaları 7 Kasım'da bitirmeyi öngörmüştük. Hedefimiz bu ayın sonunda bitirmek" müjdesini verdi.