BIST 10.266
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.403,58
HABER /  GÜNCEL

Sürpriz ziyaret sıkıntı yarattı

Vali Abdulkadir Atalık ile AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku'nun ziyareti sıkıntı yarattı.

Abone ol

Vali Atalık ve milletvekilleri, aşırı yağış nedeniyle evleri su basan Bilaller Köyü'nde meydana gelen zararı yerinde incelemek istedi.

Köye gelerek Muhtar Ahmet Güler'den maddi hasar konusunda bilgi alan Atalık,  köylülere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İnceleme sonunda Köy Muhtarı Ahmet Güler'in, "Kahvede birer çay içelim" davetini geri çevirmeyen Vali Atalık, kahvenin merdivenlerinden çıkmak üzereyken, bir sürprizle karşılaştı.

Kapalı olan kahvenin işletmeciliğini yapan Şaban Ezer'in Çanakkale'de başka bir işte çalıştığı, kahveyi akşam saatlerinde eşi Emine Ezer'in açtığı öğrenildi.

Kısa bir süre merdiven başında bekleyen Atalık ve milletvekilleri, bu süreyi vatandaşların dertlerini dinleyerek geçirdi.

Kahvenin altındaki bir depoda özel günler için saklanan sandalyelerin çıkarılmasıyla kriz sona ererken, Muhtar Ahmet Güler, rahat bir nefes aldı.

Vatandaşlar konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için, ceplerinden mendil çıkarıp, plastik sandalyeleri silerek, konukların oturması için hazır hale getirdi.

Sandalyelere oturan Vali Atalık ve milletvekilleri, bu defa güneşin azizliğine uğradı.

Sandalyelerini alarak gölgeye çeken konuklara bir bardak çay ikram edebilmek için seferberlik ilan eden vatandaşlar, sonunda bir genci duvara çıkararak, balkon kapısından kahveye girmesini sağladı.

Kahvenin açılmasıyla konukların önüne örtülü masalar konuldu. Bir köylü de ocağın başına geçti ve tepsiye doldurduğu çayları ikram etti.

Vali Atalık yaptığı konuşmada, köylülerin yaralarının sarılacağını ve sokakların parke taş döşeneceğini söyledi. Atalık, çalışmaların hemen başlatılması talimatını vereceğini kaydetti.

Atalık'ın ziyaretinde herkesi gülümseten olay ise bir eşeğin protokolün önünden yürümesi oldu. Durumu farkedenler, kaçtığı anlaşılan eşeği kovaladı.

Vali Atalık ile AK Parti milletvekilleri daha sonra Ayvacık'a giderek, S.S. Süleyman Köy ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Hasan Gürbüz'den, geliştirilen proje kapsamında üretilen el eğirmesi ip ve kök boya halılar hakkında bilgi aldı.