BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mülteciler: Evlerimize ateş edildi

Suriyeli mülteciler, sınır kenti Tel Kalah'ı terk ederken kendilerine ateş edildiğini söylüyor. ABD ve AB yetkilileri ise, Suriye'ye yaptırım uyarılarını yineledi.

Abone ol

Lübnan'a kaçan Suriyeli mülteciler, sınırdaki Tel Kalah kentini terk ettikleri sırada kendilerine ateş açıldığını anlattı.

Mülteciler, BBC'ye yaptıkları açıklamada günlerdir Suriye güvenlik güçleri tarafından etrafı çevrilen kentteki şiddetten kaçtıklarını ifade etti.

Suriye ordusunun tanklarla şehre girdiğini söyleyen mülteciler, evlerine ateş edildiğini de ekliyor.

ABD ve AB'den yaptırım uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, Suriye hükümetine, gösterilere yönelik baskıcı müdahalesini sürdürmesinin yaptırımları olacağı uyarısını yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, üst düzey AB yetkilisi Catherine Ashton ile yaptığı görüşme sonrasında, "Önümüzdeki günlerde yeni adımlar atacağız" açıklamasını yaptı.

Atılacak adımların içeriği konusunda bilgi vermekten kaçınan Ashton da "Önümüzdeki gün ve saatlerde yeni birtakım uygulamaları hayata geçirdiğimizi göreceksiniz" dedi.

ABD ve AB'nin Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın hükümetinin kimi üyelerine getirmiş olduğu yaptırımlar var.

Ashton ve Clinton, yaptıkları açıklamalarda Esad hükümetinin bahsettiği değişiklikler konusunda samimi olduğunu göstermesinin vakti geldiğini de vurguladı.

Dera'da toplu mezar iddiası

Ülkedeki insan hakları örgütleri ise, Pazar günü Dera kenti yakınlarında toplu bir mezar bulunduğunu açıklamıştı.

Güneydeki Dera kenti, ülkede yaklaşık iki ay önce başlayan gösterilerin en önemli merkezlerinden biri.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise iddialar reddedildi ve 'kurmaca' olarak tanımlandı.

Ancak insan hakları örgütleri, sığ bir mezardan 24 cesedin çıkarıldığını, bu kişilerin arasında 62 yaşında bir adam ve dört çocuğunun olduğunu söylüyor.