BIST 9.523
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sinan Aygün canlı yayında dilekçe imzaladı

CHP'nin en çok tartışılan adaylarından Sinan Aygün eleştirilere cevap verdi, canlı yayında dilekçe imzaladı.

Abone ol

Tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın konuğu CHP Ankara Milletvekili Adayı Sinan Aygün konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

SİNAN AYGÜN CANLI YAYINDA DİLEKÇE İMZALADI...

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyen Aygün canlı yayında milletvekili seçilirse dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyeceğine dair dilekçe imzaladı ve şu sözleri kaydetti:,

“Eğer milletvekili seçilirsem dokunulmazlığımın kaldırılmasına evet oyu vereceğimi burada söylüyorm. Söylemekle kalmayıp dilekçe imzalıyorum. Erkan Tan bu dilekçeyi sana emanet ediyorum. Pul parasını veriyim, seçimden sonra meclis başkanı kim olursa ona gönderin. Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Benim verdiğim bu imzayı herkes versin.” 

"KANAL TÜRKİYE PROJESİ"

Başbakan Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesi Sinan Aygün'ün gündemindeydi. Sinan Aygün de çılgınlıkta Başbakan'dan geri kalmadı:

“Bizimde projemiz var. Genel Başkan açıklayacak. Kanal Türkiye projesi yaptık. Samsun’dan açıyoruz kanalı; Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri’den çıkacak. Herkes hamsili pastırma yiyecek. Ama bizimki 2023’te değil 2123 yılında olacak. Kayseri’ye deniz getireceğim hamsi yiyecekler. 50 km’den su akıyorsa 500 km’den de su akar. Kaynakta bulacağız. 300 milyon dolarlık br işadamı buluruz yaparız. Tayyip Bey bulmuş ise bizde kaynağı buluruz.”

NEREDEN BİLİYOR SUÇLU OLDUĞUMU

Aynı zamanda Ergenekon davasının tutuksuz sanığı olan Sinan Aygün, kendisine çeteci suçlamasını yönelten Erdoğan'a tepki gösterdi:

“Ergenekon diye bir parti yok. Başbakan dürekli benim adımı anıyor. İlginçtir ki Genel Başkanımı muhatattap almıyor, beni muhattap alıyor. Başbakan, ben 1. ligde oynuyorum sen 3. ligtesin diyor Genel Başkanımıza. Madem 1. ligtesin yen o zaman konuşmasın bir daha Kılıçdaroğlu. Sinan Aygün, çetelerle beraber Ergenekoncu diyor. Nereden biliyorsun çete olduğunu, yasama yürütmeyi aldın, birde yargıya mı müdehale ediyorsun?”  

SALON ALKIŞTAN YIKILDI

Aygün Başbakan ve Kılıçdaroğlu arasındaki alkış farkını değerlendirdi ve şu sözleri kaydetti:

“14 yıl oda başkanlığı yaptım, genel kurullar yönettim. Ben bu genel kurul gibisini görmedim. Sadece salonun yüde 5’i dışarı çıktı. Herkes genel kurulu izledi. Genel Başkanımızı alkışladılar. Alkış şiddetini ölçün, Başbakan ile Kılıçdaroğlu arasında, bir ana muhalefet liderinin bu şekilde alkıştan yıkıldığını göreceksiniz. Tamamı oda başkanı ve işadamı ordakilerin. Bu adamlara zorla alkışlatamazsınız. Her partiden insan var orada.” 

"ECEVİT'E ÇEKİL GİT DİYE TÜRKİYE BAS BAS BAĞIRIYORDU"

Geçmişte Ecevit'e karşı söylediği sözleri hatırlatan AK Parti kurmaylarına ateş püsküren Aygün, kendisi bu sözlerle savundu:

“Sayın Ecevit ile dostluğumuz eskidir bizim. 6 temmuz 2002de mahkemeye verdim. Evet verdim. O zaman AK Parti Genel Başkanı  Tayyip Erdoğan diyordu ki: ‘Yaşlı ve bakımsız bir Başbakan var. Türkiye’nin başı yok.’ Ben böyle bir şey demedim. Sadık Yakut, o zaman AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ecevit’in iş göremezliğini savunmuş, Ahmet İyimaya sağlık durumu uygun olmayan başbakanların otomatik olarak düşmesini savunmuştu. Ben davayı açtıktan 5 ay sonra Ecevit ile görüşmeye gittim. Hiç bu konulara girmedik. 2004 tarihinde de Ecevit ile beraberdik bir yemekte. Problemimiz olsa Ecevit beni ziyarete gelir mi? Sonra Rahşan Hanımla da konuştum, Recai Birgün’le de... Tespih hediye etti bana Rahşan Hanım. Nedense şimd biz olduk Ecevit düşmanı. Halini hatrını sormayanlar Ecevit üzerinden siyaset yapıyorlar. O zamnalar bunlar konuşulurken Ecevit hakkında ben iş yapabilir mi diye sormak için o dilekçeyi verdim. Bütün Türkiye Ecevit hasta, yaşlı çekilmeli diyordu.”

ÖYLE BİR YALAN SÖYLE Kİ HERKES İNANSIN

Zeki Sezer'in kendisi hakkında söylediklerine tepki gösteren Aygün DSP'nin eski liderini yalancılıkla suçladı:

“Ya ben başbakan olabilir miyim? Sen kalkta ben başbakan olayım demişim. Böyle bir şey var mı? Öyle bir yalan söyle ki Zeki Sezer hekes inansın. Ancak beni bakan yap demiş olabilirim; ama o da yok. Zeki Sezer’den laf alıp Başbakan’da  beton dökmek istiyorlar dedi. Seçime 2 ay kala Zeki Sezer ve Masum Türker’in Ecevit aşkı kabardı.”