BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  POLİTİKA

Numan Kurtulmuş'dan baraj eleştirisi!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yüzde 10' barajını eleştirdi!

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Sayın Başbakan herhalde o koltuğun ebediyen kendisine verildiğini zannediyor. Seçilmiş biri olarak yüzde 10'luk barajı savunan bir başbakan asla kabul edilemez'' dedi.

Kurtulmuş, Kırklareli'de şehir turu attıktan sonra, seçim otobüsünde halka hitap etti.

HAS Parti'nin çok kısa süre önce kurulmasına rağmen çok geniş kesimlere ulaştığını vurgulayan Kurtulmuş, ''Halkın Sesi Partisi, iktidar ve muhalefet arasındaki fevkalade üslupsuz, düzeysiz bir şekilde cereyan eden siyasetin seviyesini yükseltmeye çalışıyor. Kamplaşma, kutuplaşma üzerinden yapılan siyaset yerine, derleyen, toparlayan, bütünleştiren bir siyasetle yoluna devam ediyor''' ifadesini kullandı.

HAS Parti'nin Türkiye'nin gerçek sorunlarını konuştuğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''İşsizliği, fukaralığı, paranın beş para etmez hale getirilmesini, Türkiye'nin temel sorunlarının nasıl çözüleceğini konuşuyor. HAS Parti, hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmiyor. Hiçbir vatandaşımızı, hiçbir toplumsal kesimi düşman olarak görmüyor. HAS Parti, 75 milyon yurttaşımızın hepsinin özgürlüğünü sağlamak için, herkesin çoluk çocuğuna helalinden rızık götürdüğü, refahın paylaşıldığı bir Türkiye'yi kurmak için bulunuyor.

İşte onun için toplumun her kesiminden fevkalade büyük ilgi ve tercih görüyor. Hayırlı uğurlu olsun. Ben Kırklareli'de de Halkın Sesi Partisinin çok yüksek bir şekilde seçimlerden başarıyla çıkacağına inanıyorum. Kırklareli'de halkımızın gösterdiği bu ilgiden, teveccühten dolayı da teşekkür ediyorum.''

FESTİVAL ALANI ZİYARETİ

Kurtulmuş, daha sonra İstasyon Caddesi'ndeki 21. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında kurulan stantları gezdi.

Ziyaret sırasında, yüzde 10 seçim barajına da değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Sayın Başbakan herhalde o koltuğun ebediyen kendisine verildiğini zannediyor. 12 Eylül ürünü bu sistemde halk sadece figürandır. Yüzde 10 barajı antidemokratiktir, insan haklarına aykırıdır. Halkın oyları geçersiz sayılıyor. Buna da demokrasi denmez. Seçilmiş biri olarak yüzde 10'luk barajı savunan bir başbakan asla kabul edilemez. Başbakan bunun haksızlık olduğunu itiraf ediyor. Yüzde 10'luk barajının arkasına sığınan partiler bugün kapanıyor. Başbakan istiyorsa bütün partileri kapatalım, tek parti olsun. Barajlardan da çok hoşlanıyorsa yüzde 25'lere çıkaralım. Bunların hepsi antidemokratiktir. İşime geldiği kadar demokrasi olmaz.''

HAS Parti'de Roman ve Alevi adayların da bulunduğunu da ifade eden Kurtulmuş, ''Biz hep beraber Türkiye'yi yönetmeye talibiz. Bu vatandaşlarımız da Türk vatandaşı'' diye konuştu.

Kurtulmuş, daha sonra seçim otobüsüyle halkı selamlayarak Edirne'ye hareket etti.