BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  POLİTİKA

Sürece zarar veren kaybeder

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Bu sürece zarar veren kim olursa kaybeder. Ben iki tarafın da çok samimi olduğuna inanıyorum.'' dedi.

Abone ol

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile birlikte partisinin Muş İl Başkanlığı tarafından Yeşilce Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Sakık, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de beş aydır silahların sustuğunu tabut, kan ve gözyaşının olmadığını kaydetti. Bunun çok güzel ve herkesi mutlu eden bir tablo olduğunu belirten Sakık, "Bu coğrafyada yaşayan insanların barışa karşı büyük bir özlemi var. Bizim birinci aşama dediğimiz aşama, kazasız belasız sonuçlandı. Bugün yaşanan bu süreçten dolayı hepimiz büyük bir mutluluk içerisindeyiz." dedi.

Hükümetin son bir yıldır çözüm süreciyle ilgili önemli görüşmeler yapıp kararlar aldığını ifade eden Sakık, "Bu sürece zarar veren kim olursa, kaybeder. Ben iki tarafında çok samimi olduğuna inanıyorum. Başka bir şey de düşünmek istemiyorum. Başka bir şeyi düşünmeyi halkımıza ve ülkemize ihanet olarak algılıyorum. Diliyor ve umuyorum ki barışın ruhuna uygun davranılır. Hiç kimse onun dışında farklı bir arayış içinde olmaz. Türkiye'nin, Kürtler ile barış masasında, güçlü bir şekilde, güçlü bir Türkiye yaratacak bir yol haritası ortaya koyması gerekir. Türkiye'nin Suriye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürtler ile müttefik olarak diyalog ve müzakere içinde olması gerektiğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YOL KESME VE KAÇIRMA OLAYLARI

Gazetecilerin yol kesme, kaçırma olaylarının sürece nasıl etki edeceği yönündeki sorusunu yanıtlayan Sakık, dünyanın dört bir tarafında bu tür görüşmelerin yapıldığı zamanlarda, benzer hadiseler yaşandığını ve bu devasa sorunda onlara takılmamak gerektiğini dile getirdi. İlgili tarafların bu projenin arkasında olduğunu ifade eden Sakık, "Kürtler samimi ve sürece destek veriyorlar. Eksiklikler, yanlışlıklar olabilir, Fotoğrafın büyük kısmına bakıp, hayatı ona göre dizayn etmeliyiz." diye konuştu.

PKK'nın sınır dışına çıkışı ile ilgili eleştirilere de değinen Sakık, PKK'nın sonbahar aylarına kadar kendi alanları içine çekileceğine inandığını sözlerine ekledi