BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o çağrıya ateş püskürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da TESK'in düzenlediği iftar yemeğinde sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Gezi Parkı olayları esnasında “6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi durduralım” çağrıları yapıldığını belirterek, “Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Esnafı çökertirsek, Hükümet’i deviririz anlayışı tek kelime ile barbarcadır. 76 milyonun beraber olduğu geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ( TESK ) tarafınsan düzenlenen iftarda konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Halk ile hiçbir irtibatı, gönül bağı olmayan, sandığa saygısı olmayan insan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek suretiyle böyle çağrılar yapar. Türkiye bunların bu çağrılarına saldırılarına boyun eğmeyecek kadar güçlü bir ülkedir. Başta esnafın sağduyusu ve milletin feraseti ile bu saldırıları boşa çıkaracak durumdadır.

ESNAFA ZARARA GÖZ YUMMAYIZ

Sokakların sistemli terörize edilerek, esnafa zarar verilmesine biz asla göz yumamayız. Özellikle İstanbul, Ankara’da inen esnafın cam çerçevesi, duraklar, kamu araçları vatandaşımızın araçları. Bunlar yakıp yıkılırken bunlarda gerçek anlamda insani duygu var mı? Bunlarda bir vatanseverlik olabilir mi? Elinde molotofla saldıranlara biz insan nazarı ile bakabilir miyiz? Ekonomimiz 10,5 yılda bire üç büyüdü. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’ten tek haneye düştü. Yolsuzluğu biz gündemimizden düşürdük.

AHİLER DESTEK VERSİN

Ahilerin çözüm sürecinde en önde olmalarını beklerdik, Doğu, Güneydoğu’dan acı haberler almıyoruz. Ocaklara ateş düşmüyor. Kepenk kapatılmıyor, esnaf huzur içerisinde kepenk açıp kapatıyor. Bu süreci daha ileri götürüp kalıcı hale getirmek boynumuzun borcu. Ahilerimize bu süreçte daha fazla sorumluluk yüklenmelidir, Çözüm Sürecinde esnaf örgütlerimizden daha fazla çaba bekliyoruz.”