BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İşte Kadir Topbaş'ın adaylık için kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da görev yapan muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, belediye başkanlığına yeniden aday olma konusunda, "Ben buradayım Allah nasip ederse. Tabi ki siyaset bu. Vatandaşlarımız, partim bu kararı verecektir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da görev yapan muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen muhtarlar ve davetliler katıldı. Programda davetlilerle fotoğraf çektiren Kadir Topbaş, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

PARTİM İSTERSE DEVAM EDERİM MESAJI

Yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylık süreciyle ilgili sorulan soruya Topbaş, “Ben partime ve genel başkanıma teşekkür ediyorum, bana bu görevi iki dönem İstanbul gibi bir şehirde belediye başkanlığı görevi verdiler. Bu çok önemli ve onur verici bir görevdir benim için. Bugüne kadar İstanbul’da yaptığımız hizmetler ortada. İstanbul’un çehresi değişti. Bunu yurtdışından ve İstanbulun dışından gelenler de teyit ediyor. Bundan sonraki süreç tabi yeni bir siyaset. Gelecekte tabi siyasi partilerin kendi kulvarlarında başarıya erişmek ve İstanbul’da etkili olmak isteyeceklerdir. Tüm siyasi partiler en güçlü adaylarıyla geçmişte olduğu gibi buradan başlayacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile başladı ve daha sonra Genel Başkan yaptı. İstanbul bu kadar etkin bir coğrafya. Biz burada hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Tabi karar siyasi partimiz, sayın başbakanımın genel başkan olarak ve halkımızın vereceği kamuoyu yoklamaları sonucu belli edecektir. Burada bize nasıl bir görev verirlerse, devam etmemiz öngörülürse yapmak istediğimiz projelerimize devam edeceğiz” diye cevap verdi.

"METROBÜS HATTINA DOKUNULMADAN ALTINA METRO HATTI YAPILACAK"

Metrobüsün kaldırılması ve yerine metro yapılmasıyla ilgili bir soruya ise Topbaş, metrobüsün kaldırılmayacağını, metro hattının yolun altına inşa edileceğini kaydetti. Topbaş, “Metrobüs hattı artık metro hattına doğru bizi zorluyor. Oralara getirdi, artık inşallah metro yapacağız. Daha sonra da uzayabilecek bir metro hattıdır. İstanbullular daha rahat ve konforlu bir seyahat yapma imkanı bulacaklar. Biz göreve geldiğimizde E-5'te Topkapı’dan itibaren Avcılar istikametinde 1426 tane minibüs devre dışı kaldı. Düşünün bugün metrobüs yapılmamış olsaydı, 12 şerite çıkardığımız E-5, 6 şeritte kalsaydı, bugünkü trafik ne olurdu. Şu da yanlış anlaşılmasın, bir düzeltme yapayım, metrobüs hattı devam edecek. Metro hattı altta devreye girecek. Çünkü o bölgedeki gerek artan nüfus bize ileride metroya bir destek ve yukarıda metroya binmeden daha kısa mesafelerde yolculuk yapmak isteyenlerin metrobüsü de kullanma ihtiyacına cevap verecek. O sistemi kaldırmayacağız. Yani metrobüs de devam edecek altta da metro olacak. İkisi de birbirini desteklemiş olacak. Yapılmış bir sistemi bozmak, ortadan kaldırmak niyetinde değiliz" diye konuştu.