BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu'nun Kurtulmuş kararı

DP'nin eski genel başkanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi'nin eski lideri Kurtulmuş ile birlikte hareket edecek mi? İşte Soylu'nun kararı:

Abone ol

Demokrat Parti'nin eski genel başkanı Süleyman Soylu Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra yeni parti için harekete geçen Numan Kurtulmuş'un yanında olmayacak. Soylu 2011 seçimlerine kadar siyasette olmama kararı verdi.

Soylu'nun bu kararını Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür yazdı. Övür Numan Kurtulmuş ve Osman Bostan'ın da aralarında bulunduğu ekibin eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile daha önce yaptığı bir görüşmeyi hatırlatarak Soylu'nun son kararını yazdı.

Soylu Kurtulmuş'un yeni partisinde yer alıp almayacağıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Yeni kuracakları partinin başarılı olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerden sonra 2011 seçimlerine kadar siyasette olmama kararımızı ilettim. Ayrıca ihraç edildiğim DP'deki hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyorum. Bunun için onlara yol açıklığı diledim."

Kurtulmuş'un parti kurucusu olma önerisi götürdüğü isimlerden biri de gazeteci Markar Esayan'dı. Övür, Türkiyeli Ermenilerin önemli isimlerinden Taraf yazarı Esayan'ın cevabının da "hayır" olduğunu duyurdu.