BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.389,46
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Alışveriş merkezinde yeni dönem

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından Torunlar GYO, yeni alışveriş merkezi Torium AVM'yi açtı.

Abone ol

Torunlar GYO’nun, 200 milyon Dolar yatırımla İstanbul Haramidere’de hayata geçirdiği Torium Alışveriş Merkezi, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. İstanbul’un üçüncü büyük alışveriş merkezi Torium’da, aralarında ulusal ve uluslararası birçok ünlü markanın bulunduğu 180 mağaza yer alıyor. Alışveriş ve eğlenceyi bütünleştiren konsepti ile farklılaşan Torium, Türkiye’nin ilk snowpark’ına da ev sahipliği yapıyor.

Torunlar GYO’nun İstanbul’daki ilk alışveriş merkezi Torium, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk siyasetinin önemli isimlerinin yanı sıra perakende dünyasının tanınmış simalarının da katıldığı törenle açıldı.Konsepti, mimarisi ve eğlence alanları ile sektöründe farklılaşan Torium’un açılış törenine İstanbullular da büyük ilgi gösterdi. İstanbul’un üçüncü, Türkiye’nin ise beşinci en büyük alışveriş merkezi Torium, alışveriş ve eğlenceyi bütünleştiren konsepti ve Türkiye’ye taşıdığı ilklerle ziyaretçilerinden tam not aldı.

YÜZDE 25'İ EĞLENCE ALANI

Kiralanabilir alanının yüzde 25’ini eğlenceye ayırarak sektöründe bir ilke imza atan Torium, dört mevsim kış sporlarının yapılabileceği ve kar oyunlarının oynanabileceği Türkiye’nin ilk snowpark’ı ile eğlence anlayışına da yeni bir boyut getiriyor. Torium Alışveriş Merkezi’nin açılışında konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yapımına 2008 yılında başlanan projenin 200 milyon Dolar yatırım ile hayata geçirildiğini belirtti. “Yeni Nesil Alışveriş Merkezi” olarak Torium’un sektöründe öncü bir rol üstleneceğini vurgulayan Aziz Torun, “Konsepti, mimarisi, açık çarşısı, eğlencesi, kültürel ve sanatsal aktiviteleriyle Torium, önemli bir sosyal ve kültürel değişim merkezi olarak faaliyet gösterecektir” dedi.

Perakende sektörünün son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini belirten Aziz Torun, “Perakende sektörü Türkiye’nin en çok istihdam yaratan sektörleri arasında yer almaktadır. Özellikle gençlere yeni iş imkanlarının sunulduğu AVM yatırımları bu gelişimde önemli rol üstlenmektedir. Torium’da bölgede yaşayan genç nüfusu kapsayan yaklaşık 2000 kişi için istihdam yaratmıştır” dedi.

1 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

İstanbul’un hızla gelişen bölgesi Haramidere’de, E-5 ve TEM otoyollarının kavşak noktasında bulunan, 95 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Torium, 180 mağazası ile dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen markalarına ev sahipliği yapıyor. İlk kez bölgeye yatırım yapan H&M, Zara, Electroworld, Marks&Spencer, YKM, Teknosa, Mudo ve Boyner Sport gibi mağaza karması ve eğlence konsepti ile Torium aylık 1 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyor.

İSTANBUL'A İLK KAR YAĞDI

Torium içerisinde yer alan Türkiye’nin ilk kar eğlence merkezi “Torium Snowpark” ise kış sporlarının yeni merkezi olmaya aday. Dört mevsim kış sporları ve kar eğlencesi yaşatmak üzere ilk konuklarını ağırlamaya başlayan snowpark’ta en düşük kar kalınlığı 50 cm’yi aştı. Snowpark’taki karın kalitesi ise Uludağ ve Kartalkaya gibi yüksek rakımlı yerlere yağan karın kalitesine eş değer. İçerisinde kızaklı tüp kaydırak, 55 metre uzunluğunda 3 sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyun alanı bulunan snowpark’’ın kayak ve snowboard eğitimleri vermeye uygun pistleri de bulunuyor.

6 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden Dubai Mall’un kayak merkezini de tasarlayan İngiliz mühendislik firması ASCL tarafından tasarlanan ve uygulanan “Torium Snowpark” 6 milyon Euro yatırımla hayata geçirildi. Eğlence alanında 130 kişi, kayak ve snowboard pistlerinde ise 70 kişinin aynı anda yararlanabildiği Snowpark’ta, dileyenler kayak ve snowboard eğitimleri de alabilecek. Snowpark’ta her türlü kayak malzemesi de temin edilebiliyor.

STARPARK LUNAPARK

5 milyon Euro yatırım ile 3 bin 500 metrekare alana kurulan “Starpark Lunapark” ise dünyada son yıllarda en çok tercih edilen lunapark dev oyuncaklarını ilk kez Türkiye’ye taşıyor. 18 metrelik döner kule, 360 derece döner dev uçan sandalye, farklı yönlere hareket edebilen alabora ve dans eden tepsi gibi birçok lunapark oyuncağı Torium’da bir araya geliyor. 3D Yüksek Görüntü Kalitesi ile Cinetech Sinemaları Torium’da
Bölgenin kültürel ve sosyal değişiminde de önemli bir rol üstlenmeye hazırlanan Torium Alışveriş Merkezi, Türkiye’nin en yeni ve modern sinema salonlarına da ev sahipliği yapıyor. 4 bin metrekare alana kurulan 9 salonu ve 1766 koltuk kapasitesi bulunan Cinetech Sinemaları, vizyon filmlerini yüksek görüntü ve ses kalitesi ile izlemek isteyenler için yeni bir alternatif sunuyor.