BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  MEDYA

Süleyman Şah’tan infaz görüntüleri mi gelseydi

Şah Fırat operasyonu sonrası yaşanan tartışmalara katılan gazeteci İbrahim Karagül, çarpıcı bir soru sordu.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında "Süleyman Şah’tan infaz görüntüleri mi gelseydi!" diye sordu.

Süleyman Şah türbesindeki emanetlerin IŞİD tehdidi gerekçesiyle geçici olarak Türkiye'ye getirilmesi muhalefetin tepkisine neden oldu. 

Muhalefetin ihanet olarak gördüğü hükümetin onur gecesi olarak sunduğu Şah Fırat operasyonu hakkında yazı kaleme alan Karagül, köşesinde muhalefet çevrelerine böyle sesleniyor:

"Hiç düşündünüz mü, rafizi dedikleri Şii veya İran yanlılarına karşı konumlandırılan örgüt, bir anda nasıl oldu da Kürtlere yöneltildi? Bir anda Erbil’e kırk kilometre mesafeye geldiler. Hava saldırıları olmasaydı Erbil’i çoktan almışlardı. Oysa hesapta örgütün Kürtlerle çatışması yoktu. Örgütün Türkiye’yi de hedef alması beklenmiyordu. Durduğu yer bunu gösteriyordu.

Birileri örgütü Türkiye üzerine salmaya çalışıyor. Bu sefer hedef Süleyman Şah Türbesi ve Karakolu’ydu. Oraya saldıracaklar, belki askerlerimizi rehin alacaklar, belki türbeyi ateşe vereceklerdi. Belki de Ürdün ve Mısır’a yaptıkları gibi infaz görüntülerini servis edip Türkiye kamuoyunu dalgalandıracaklardı. Hem de seçim öncesi.

SALDIRI PLANININ İÇERİDEKİ ORTAKLARI

Bunlar olurken içeride de bombalar patlayacak, Kobani olayında olduğu gibi terör içeriye ihraç edilecek, toplumsal infiale yatırım yapılacaktı. İşte o zaman kan üzerinden siyaset yapanlara gün doğacak, Gezi benzeri hareketler geliştireceklerdi. Projenin Türkiye ayağının ihalesine talip çok çevre vardı.

Süleyman Şah operasyonu ile büyük bir oyun bozuldu. Bu feraseti, dikkati kutlamak lazım. Oyun bozulunca içeridekilerin nasıl galeyana geldiğini, öfkeden deliye döndüğünü gördünüz. Bu olaya ne kadar kızıyorlarsa oradaki kanlı bir bilançoya da o kadar bel bağlamışlar demektir.

“Türkiye toprak kaybetti, geri adım attı, çekildi” gibi sığ, özensiz, günübirlik reaksiyonları dile getirenler, böyle bir saldırı olması durumunda kıyameti koparacaktı. Belki de el çırpıp halay çekeceklerdi. Buradan bir iktidar devşirme hesabı yapacaklar, kan üzerinden siyasetin bir başka çirkin örneğini sergileyeceklerdi.