BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Loğoğlu: Askerle tankla girilmesi Suriye'ye saldırıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Şah Fırat operasyonunun tartışıldığı Meclis'te Suriye rejimini savundu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi Suriye’ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır” dedi

Şah Fırat operasyonu hakkında TBMM Genel kurulunu bilgilendiren İçişleri Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, operasyon için Esad yönetiminden izin alınmamasını eleştirdi.

CHP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Bakan Yılmaz'ın gazetelerde yer alan haberlerden oluşan bir sunum gerçekleştirdiğini ve bu yaklaşımı kınadığını ifade etti.

Loğoğlu, "Milli Savunma Bakanı'ndan beklediğim, Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde bir kara leke olarak kalacak bu vahim operasyon için Türk milletinden keşke özür dileseydi. Neden bir kara leke? Çünkü ilk defa askerimizin eliyle bir vatan toprağının parçası muhatabı belli olmayan kişilere teslim edilmiştir" şeklinde konuştu.

SURİYE BİZİM ARKA BAHÇEMİZ Mİ?

Operasyon için Suriye hükümetinden izin alınmadığını, bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyen ve "Suriye bizim arka bahçemiz mi?" diye soran Loğoğlu, "Suriye topraklarına çok sayıda asker ve tankla girilmesi Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

BAZI AK PARTİLİ VEKİLLER: SAYIN KONUŞMACI KİMİN ADINA KONUŞUYOR?

Bazı AK Parti Milletvekillerinin "Sayın konuşmacı kimin adına konuşuyor?" şeklindeki ifadeleri üzerine ise Loğoğlu, "Türk ulusu adına konuşuyorum" karşılığını verdi. Uluslararası hukuku hiç kimsenin hiçe sayamayacağını vurgulayan Loğoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

TÜRK MİLLETİ AFFETMEYECEK

"Bu hukuk dışılığa ilk defa Türk askeri ortak edilmiştir. Biz sizin siyasetçiler olarak yaptığınız hataların altından kalkarız ama Türk askerini, Mehmetçiği hatalarınıza ortak edemezsiniz. Bu hatayı yapmışsınız, bunu Türk milleti asla affetmeyecektir. Bugün öyle bir hükümet var ki başımızda, vatandaşını, toprağını, bayrağını koruyamayan bir hükümettir. Bunu Musul'da gördük, Mavi Marmara olayında gördük."

Bölgede IŞİD tehlikesi olduğunu ancak AK Parti'nin bunu hiç dile getirmediğini ileri süren Loğoğlu, "Vatanını korumak için canını veren bu ülke, bu insanlar herhalde buna hazırdılar. Ama AKP'nin fıtratında vatan için can vermek diye bir şey yok anlaşılan" dedi. 

Yapılanın yanlış olduğunu AK Parti milletvekillerinin de gördüğünü ancak ses çıkaramadıklarını ileri süren Loğoğlu, "Biraz kendinize saygı duyun. Bu memleketin sahipleri sadece Tayyip Erdoğan ve sadece Davutoğlu değil. Bu memleketin sahipleri milletvekilleri olarak bizleriz" dedi.